Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Κιβωτός του Κόσμου / Έφοδος της ΕΛΑΣ και στη δομή της Χίου - Τι ψάχνουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιβωτός του Κόσμου / Έφοδος της ΕΛΑΣ και στη δομή της Χίου - Τι ψάχνουν

Κιβωτός του Κόσμου
INTIME/ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στη Χίο, η οποία αποτελεί τόπο καταγωγής του πατέρα Αντωνίου, επεκτείνονται οι έρευνες της οικονομικής αστυνομίας μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών σχετικά με τα ποσά που διαχειριζόταν τα τελευταία χρόνια η «Κιβωτός του Κόσμου», τα οποία προκαλούν ίλιγγο.

Συγκεκριμένα, υπήρξε πληροφορία στις Αρχές για ύποπτες οικονομικές κινήσεις στην έδρα της Οργάνωσης στη Χίο, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η Οικονομική Αστυνομία από τις τοπικές αρχές.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, σήμερα με εντολή εισαγγελέα αστυνομικοί έχουν μεταβεί στην εν λόγω δομή, ώστε να κατασχέσουν τα φακέλους και έγγραφα, όπου μετέβη παράλληλα και κλιμάκιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ώστε να πραγματοποιήσουν ελέγχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Αρχή για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και όλων των μελών του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου.

Οι ίδιες αρχές, σύμφωνα δε με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» εξετάζουν την πληροφορία ότι στέλεχος της «Κιβωτού» μετέβη με απόλυτη μυστικότητα σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας και άδειασε τραπεζική θυρίδα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει στους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά που φιλοξενούνταν στις δομές της ΜΚΟ, οι τρεις πρώτοι μάρτυρες, οι οποίοι είναι δύο εργαζόμενοι και ένας πρώην τρόφιμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πρώην εργαζόμενοι -ένας άνδρας και μία γυναίκα- κατά την κατάθεσή τους την Τρίτη και την Τετάρτη αντίστοιχα, επιβεβαίωσαν περιστατικά σωματικής κακοποίησης, ενώ φέρονται να είπαν ότι είχαν ακούσει για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Χθες, κατέθεσε και πρώην τρόφιμος ο οποίος πλέον είναι ενήλικος, σύμφωνα με τον οποίο είχε υποστεί ο ίδιος σωματική κακοποίηση όταν έμενε σε δομή της οργάνωσης.

Παράλληλα γίνονται προσπάθειες από τις αρχές να καταθέσουν επίσημα δύο παιδιά τα οποία φέρονται να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή την ώρα ελεγχόμενοι από τις αρχές είναι τέσσερα άτομα, ο πατήρ Αντώνιος, και τρεις στενοί συνεργάτες του.

Τέλος υπενθυμίζεται χθες ο πατήρ Αντώνιος μιλώντας στην τηλεόραση του Star φέρεται να δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL