Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Κιβωτός του Κόσμου / Τρεις καταθέσεις - «φωτιά»– Πληροφορία ότι στέλεχος της δομής άδειασε τραπεζική θυρίδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιβωτός του Κόσμου / Τρεις καταθέσεις - «φωτιά»– Πληροφορία ότι στέλεχος της δομής άδειασε τραπεζική θυρίδα

Ο πατέρας Αντώνιος στην Κιβωτό του Κόσμου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Την ίδια ώρα που καθημερινά καταγγέλλονται και νέα περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς κατά παιδιών που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου, οι τρεις πρώτοι μάρτυρες, εργαζόμενοι και πρώην τρόφιμοι κατέθεσαν στους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει το έργο της δικαστικής διερεύνησης των πολύ σημαντικών καταγγελιών που έχουν κλονίσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και την αμέριστη αποδοχή που απολάμβανε εδώ και δυο δεκαετίες ο πατέρας Αντώνιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τις καταθέσεις των πρώτων τριών μαρτύρων αυτό που μέχρι στιγμής φαίνεται να επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά, όπως ξυλοδαρμοί, αυστηρές τιμωρίες όπως  απομόνωση και ταπεινωτικές συμπεριφορές. Οι καταθέσεις των τριών, συνάδουν με τις καταγγελίες που έγιναν το καλοκαίρι στον Συνήγορο του Πολίτη και οδηγήθηκαν αμέσως στη δικαιοσύνη για διερεύνηση.

Να σημειωθεί ότι τον πατέρα Αντώνιο βαρύνει και μια καταγγελία σεξουαλική ασέλγεια που έγινε από 19χρονο πρώην τρόφιμο της δομής και επιβεβαιώθηκε και άλλον τρόφιμο που υπήρξε όπως κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας.

Άδειασαν τραπεζική θυρίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και αναμένεται άμεσα το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και όλων των μελών του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου.

Την ίδια ώρα πληροφορίες που μεταφέρει η εφημερίδα τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι πρώην στέλεχος της οργάνωσης μετέβη με απόλυτη μυστικότητα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας και άδειασε τραπεζική θυρίδα.  Την πληροφορία εξετάζουν οι ελεγκτές της Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL