Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Κιβωτός του Κόσμου / Έμεινε από απουσίες γιατί αντί να πηγαίνει σχολείο του επέβαλαν ρόλο συνοδού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιβωτός του Κόσμου / Έμεινε από απουσίες γιατί αντί να πηγαίνει σχολείο του επέβαλαν ρόλο συνοδού

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα απέτυχε να «χτυπήσει καμπανάκι» για τροφίμους της Κιβωτού του Κόσμου που απουσίαζαν συχνά και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις χάθηκε ολόκληρη χρονιά λόγω απουσιών, χωρίς να είναι αυτό δική τους ευθύνη, όπως προκύπτει από νέα μαρτυρία πρώην τρόφιμου στην κρατική τηλεόραση.

Χωρίς να κατονομάζεται το στέλεχος της Κιβωτού που αναφέρεται, ο πρώην τρόφιμος αναφέρεται εκτενώς στην πρακτική να υπάρχει «συνοδεία» τροφίμων σε ταξίδια. «Έπαιρνε και τον αδερφό μου τώρα τελευταία. Έπαιρνε δύο συγκεκριμένα παιδιά που τα είχε δίπλα του. Τον 19χρονο τον έπαιρνε από παράρτημα σε παράρτημα, τον κατέβαζε συχνά Αθήνα. Ο αδερφός μου έχει μείνει από απουσίες γι' αυτό τον λόγο, τον έπαιρνε συχνά από την Καλαμάτα στην Αθήνα και έχει μείνει από απουσίες», όπως είπε.

Για τις απαιτήσεις που υφίσταντο οι τρόφιμοι-συνοδοί, ο ίδιος ανέφερε ότι «του ζήταγε να του βγάζει τα παπούτσια, να τον περιποιείται. Ο αδερφός μου λογικό είναι να φοβάται να μιλήσει. Μια φορά έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο από τότε που έχω φύγει. Άλλη μια φορά είχα πάει να πάρω κάτι χαρτιά από την Κιβωτό και τον είχα δει τον αδερφό μου, κατά τύχη. Του λέω "έλα εδώ, να μιλήσουμε λίγο" και μου είπε "φύγε, φύγε! Θα με δούνε!". Ήταν φοβισμένο το παιδί».

Και αυτός εξάλλου επιβεβαίωσε τις σκληρές τιμωρίες εκτός οποιασδήποτε παιδαγωγικής λογικής. «Έχω μπει 2-3 φορές απομόνωση, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι 3 εβδομάδες. Σε ένα δωμάτιο με μία καρέκλα και ένα τραπεζάκι, μακριά από τα άλλα παιδιά, χωρίς δυνατότητα να μιλήσεις. Έβγαινες μόνο για εργασία και ξανά πίσω στο δωμάτιο. Σου έφερναν το φαγητό ... δεν σε άφηναν να βγεις. Τιμωρία ήταν, ανάλογα με τη συμπεριφορά, αν δεν ήταν καλή, αν είχες κάνει κάτι, σε έβαζαν απομόνωση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL