Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
28 °C
24.3°C29.6°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.7°C27.2°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
28 °C
26.0°C32.0°C
2 BF 48%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.3°C27.2°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
4 BF 47%
Κιβωτός του Κόσμου / Ανοίγουν τα στόματα - Νεαρός κατέθεσε για υπόθεση κακοποίησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιβωτός του Κόσμου / Ανοίγουν τα στόματα - Νεαρός κατέθεσε για υπόθεση κακοποίησης

Κιβωτός του Κόσμου
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Σοκάρουν οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου», ενώ την ίδια ώρα νεαρός ο οποίος φέρεται να είχε κακοποιηθεί από στέλεχος της εν λόγω ΜΚΟ το 2021 σε δομή στη Χίο, κατέθεσε την Παρασκευή στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει έρευνα για υποθέσεις ασέλγειας ενώ άλλες καταγγελίες κάνουν λόγο για περιπτώσεις ξυλοδαρμού με εντολή από συγκεκριμένο άτομο.

Υπενθυμίζεται ότι με σημερινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Καθημερινή» παρουσιάζει τις μαρτυρίες τριών νέων, δύο γυναικών και ενός άνδρα οι οποίοι περιγράφουν τις φρικτές συνθήκες βίωσαν ως παιδιά.

Στις περιγραφές τους περιλαμβάνονται σκληρή εργασία, συνεχείς και βαρύτατες τιμωρίες, μεθοδική απόκρυψη των όσων συνέβαιναν με σκηνοθετημένες δηλώσεις στα ΜΜΕ, αλλά και ο αποκλεισμός από τους οικείους και συγγενείς εκτός δομών.

Σε μία περίπτωση μάλιστα, νεαρός καταγγέλλει ότι και αυτός αντιμετώπισε σεξουαλική κακοποίηση από υψηλά ιστάμενο εργαζόμενο της δομής. Για τον τελευταίο υπάρχουν καταγγελίες ότι έδινε εντολή για επιβολή τιμωριών σε παιδιά.

Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις, ο πρωτεργάτης στο έργο της «Κιβωτού», πατέρας Αντώνιος, μιλώντας αργότερα την Παρασκευή στον Alpha και κληθείς να απαντήσει στις καταγγελίες άφησε πολλά κενά στα ερωτήματα που δέχτηκε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι από τη μία δεν ξέρει το ονοματεπώνυμο του παιδιού που έκανε την καταγγελία ενώ υποστήριξε ότι όταν ζήτησαν από τις αρχές να μάθουν περισσότερα στοιχεία δεν πήραν απάντηση. Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο πατέρας Αντώνιος δήλωσε ότι «υποπτευόμαστε κάποια περιστατικά» και υποστήριξε ότι όλα τα έμαθε από τα δημοσιεύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL