Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.2°C18.7°C
0 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
13.7°C19.1°C
1 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.8°C17.2°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.1°C
0 BF 100%
Κιβωτός του Κόσμου / Τι απάντησε και τι δεν απάντησε ο πατέρας Αντώνιος για τις ανατριχιαστικές καταγγελίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιβωτός του Κόσμου / Τι απάντησε και τι δεν απάντησε ο πατέρας Αντώνιος για τις ανατριχιαστικές καταγγελίες

Ο πατέρας Αντώνιος στην Κιβωτό του Κόσμου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ελλιπείς απαντήσεις έδωσε ο πατέρας Αντώνιος όσον αφορά στις καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμούς στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου. Ο πατέρας Αντώνιος πρωτεργάτης του έργου της Κιβωτού, κλήθηκε σήμερα στον Alpha να δώσει απαντήσεις στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για τις καταγγελίες, όμως, η αίσθηση είναι ότι άφησε με τις απαντήσεις του πολλά κενά στον καταιγισμό ερωτημάτων που δέχτηκε.

Από τη μία είπε ότι «δεν ξέρουμε το όνομά του (παιδιού που έκανε την καταγγελία), το επίθετό του ενώ υποστήριξε ότι ζήτησαν να μάθουν «περισσότερα στοιχεία χωρίς να πάρουν κάποια απάντηση» και από την άλλη ότι «υποπτευόμαστε κάποια περιστατικά», όλα όμως τα έμαθε κι εκείνος από τα δημοσιεύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις καταγγελίες ανέφερε πως είναι θλιμμένος «και στενοχωρημένος με όλα αυτά που ακούω γιατί έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25χρόνια στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο», σημειώνοντας ότι τις καταγγελίες «τις μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο».

«Ταξιδεύω ζω, μέσα στα σπίτια της Κιβωτού, για να έχω τη δική μου άποψη. Όλα αυτά με εκπλήσσουν εμείς μένουμε στην ουσία μέσα στο έργο» είπε υποστηρίζοντας ότι δεν είχε φτάσει κάτι στα αυτιά του νωρίτερα.

Η Κιβωτός φιλοξενεί «παιδιά τραυματισμένα, από παραβατικές οικογένειες, είναι λυπηρό, δεν μας συγχωρούν επειδή είμαστε εμείς στη θέση των γονιών τους» είπε σε άλλο σημείο.

Ο πατέρας Αντώνιος ρωτήθηκε για  τις καταγγελίες που αφορούν στη δομή του Κολωνού. Συγκεκριμένα ρωτήθηκε «πόσα στελέχη και πόσοι εργαζόμενοι είναι στον Κολωνό» και απάντησε ότι είναι περίπου 30 άτομα στην συγκεκριμένοι δομή ενώ συμπλήρωσε αόριστα ότι «υποπτευόμαστε κάποια περιστατικά».

«Αυτό που μπορώ να σας πω και που το έχω αναφέρει σε πολλές συνεντεύξεις είναι ότι εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά που δεν είναι τα συνηθισμένα, είναι παιδιά από παραβατικές οικογένειες, που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, που δεν ήξεραν από όρια, που θέλουν να παραβατούν. Η Κιβωτός με όλο το εξειδικευμένο προσωπικό τους παιδαγωγούς και τους ψυχιάτρους το πρώτο που κάνουμε είναι να προστατεύσουμε το τραύμα της ψυχής των παιδιών αυτών από την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς που ασχολούμαστε και πήραμε τη θέση αυτή» επέμεινε ο πατέρας Αντώνιος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL