Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Κιβωτός του Κόσμου / Προκαταρκτική έρευνα - Καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιβωτός του Κόσμου / Προκαταρκτική έρευνα - Καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενούνται στις δομές ανηλίκων της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του kathimerini.gr από αρμόδιους αξιωματούχους, οι καταγγελίες αφορούν εν γένει κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά και συγκεκριμένα σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε η υποβολή σχετικών καταγγελιών στον Συνήγορο του Πολίτη από έναν 18 χρονο σήμερα και πρώην τρόφιμο της δομής που κάνει λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση από συγκεκριμένο άτομο της δομής. Σύμφωνα με τον 18χρονο τα περιστατικά αυτά ξεκίνησαν να εκτυλίσσονται σε βάρος του πριν δύο χρόνια.

Ο ανήλικος έδωσε κατάθεση στην αρμόδια Υπηρεσία. Η έρευνα θα συνεχιστεί για να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας, σε τι βαθμό και ποιοι είναι υπεύθυνοι για πράξεις τις οποίες καταγγέλλει ο ανήλικος ότι έγιναν σε βάρος του.

Παράλληλα, θα διερευνηθεί αν υπάρχουν και τυχόν άλλα θύματα όπως και τυχόν άλλοι δράστες, καθώς το αγόρι φέρεται να έκανε λόγο για κακοποίηση και σε βάρος άλλων παιδιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL