Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΑΧΕΠΑ / Εισαγγελική παρέμβαση για την επαναχρησιμοποίηση υλικών σε χειρουργεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΧΕΠΑ / Εισαγγελική παρέμβαση για την επαναχρησιμοποίηση υλικών σε χειρουργεία

Το κτίριο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία για την επαναχρησιμοποίηση υλικών μίας χρήσης σε χειρουργεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εν λόγω καταγγελία προχώρησαν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του παραπάνω νοσοκομείου και αναδημοσίευσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αναφέρεται στο έγγραφο με ημερομηνία 2/11/2022, «στο Σωματείο μας καταγγέλθηκε από μέλη μας πως γίνεται επαναστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μιας χρήσης». Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία τα παραπάνω γίνονταν εν γνώσει της διοίκησης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ, ως αποτέλεσμα των περικοπών στην υγεία με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται για τον ασθενή.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα της καταγγελίας.

Εφόσον διαπιστωθεί αυτή, θα διερευνηθούν τα αδικήματα της έκθεσης κατά συρροή, της παραβίασης καθήκοντος και της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, κατ' εξακολούθηση.

Την έρευνα θα κληθεί να διενεργήσει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ. Σε αυτό το πλαίσιο θα κληθούν να καταθέσουν αρχικά οι καταγγέλλοντες εργαζόμενοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL