Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C21.3°C
5 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.4°C21.6°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.7°C23.2°C
4 BF 44%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.7°C
5 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.5°C19.0°C
2 BF 68%
ΑΧΕΠΑ / Επαναχρησιμοποιούνται υλικά μιας χρήσης εν γνώσει της διοίκησης και της 4ης ΥΠΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΧΕΠΑ / Επαναχρησιμοποιούνται υλικά μιας χρήσης εν γνώσει της διοίκησης και της 4ης ΥΠΕ

ΑΧΕΠΑ
MOTION TEAM

Μία σοβαρότατη καταγγελία για τη λειτουργία του ΑΧΕΠΑ και την υγεία των ασθενών που βρίσκονται εκεί φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Δώρα Αυγέρη. Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. δημοσίευσε ενημέρωση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία μεταφέρονται καταγγελίες προς τη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ και της 4ης ΥΠΕ ότι εν γνώσει τους επαναχρησιμοποιούνται σε χειρουργεία υλικά μιας χρήσης!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο με ημερομηνία 2/11/2022: «Στο Σωματείο μας καταγγέλθηκε από μέλη μας πως γίνεται επαναστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μιας χρήσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία τα παραπάνω γίνονταν εν γνώσει της διοίκησης του νοσοκομείου και της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ και ως αποτέλεσμα των περικοπών στην υγεία με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται για τον ασθενή.

Όλα αυτά μάλιστα σε ένα νοσοκομείο που προτίθεται να ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, λειτουργία και απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.

Πάλι σύμφωνα με την καταγγελία η πρόσφατη καθαίρεση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας οφείλεται στην μη συμμόρφωσή της με το καταγγελλόμενο γεγονός.

Επειδή ως Σωματείο αγωνιζόμασταν και αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας για όλους με σεβασμό στην ζωή και την ασφάλεια των ασθενών ομόφωνα καταγγέλλουμε τέτοιου είδους πρακτικές».

Όπως τονίζει η Δώρα Αυγέρη, εάν ισχύει η καταγγελία «μιλάμε για έγκλημα» και συμπληρώνει ότι χρήζει άμεσης διερεύνησης και δικαστικής παρέμβασης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL