Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο / Διεκόπη για τις 17 Νοεμβρίου η δίκη για την άγρια δολοφονία της Γαρυφαλλιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο / Διεκόπη για τις 17 Νοεμβρίου η δίκη για την άγρια δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Γαρυφαλλιά γυναικοκτονία δίκη
(cyclades24.gr)

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σύρου άρχισε να αναβιώνει σήμερα Τρίτη η φρικτή γυναικοκτονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου το καλοκαίρι του 2021 από τον σύντροφό της ενώ έκαναν διακοπές στη Φολέγανδρο

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος μεταφέρθηκε στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας νωρίς το πρωί. Η δίκη ωστόσο διεκόπη για τις 17 Νοεμβρίου, ύστερα από αίτημα της πλευράς του θύματος καθώς δεν μπορούσε να παραστεί στη διαδικασία ο βασικός συνήγορος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας.

«Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε. Σκότωσε το παιδί μας χωρίς κανένα λόγο, γιατί απλά τσακώθηκαν» δήλωσε ιδιαίτερα φορτισμένος ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς έξω από το δικαστήριο.

https://www.youtube.com/watch?v=Hu5lDPt3HJE&t=107s

Στην πλατεία Μιαούλη, συγγενείς και φίλοι της Γαρυφαλλιάς που ταξίδεψαν στο νησί, μαζί με μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Σύρου, κρέμασαν πανό και πραγματοποίησαν κινητοποίηση ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Γαρυφαλλιά γυναικοκτονία δίκη
(cyclades24.gr)

Ο 30χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας, στην πρότασή της, είχε καταρρίψει τους ισχυρισμούς του ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, τονίζοντας ότι ο δράστης είχε ανθρωποκτόνο δόλο και πλήρη επίγνωση των πράξεών του.

Άλλωστε, οργή είχε προκαλέσει η ομολογία του 30χρονου. «Με εκνεύριζε και την έσπρωξα στον γκρεμό» είχε πει ο γυναικοκτόνος, επιχειρώντας να ρίξει την ευθύνη στη νεαρή γυναίκα.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL