Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Κι ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κι ας μην νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε πάντα!

ΔΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΑΓΓΟΥ
photo magnesianews

Σήμερα, Παρασκευή (21.10), στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τρεις αστυνομικοί θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου για την «επικίνδυνη σωματική βλάβη» και τον βασανισμό του 26χρονου Βασίλη Μάγγου το 2020. Σωματικές βλάβες και βασανισμός που, σύμφωνα με την οικογένεια του Βασίλη, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα έξι πλευρών, καθώς και πλήξη του ήπατος και της χοληδόχου κύστης. Έναν μήνα μετά, και συγκεκριμένα στις 13 Ιουλίου, ο Βασίλης Μάγγος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, πέθανε λόγω πνευμονικού οιδήματος το οποίο προκλήθηκε εξαιτίας ενδοφλέβιας χρήσης οπιούχων ουσιών. Σύμφωνα με τον πατέρα του Βασίλη, ο γιος του δεν σκοτώθηκε με μια σφαίρα στην καρδιά όπως ο Γρηγορόπουλος, αλλά δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στην ψυχή.

Ο Γιάννης Μάγγος δύο χρόνια τώρα φωνάζει και λέει πως «το να χτυπήσεις έναν άνθρωπο αναίτια και στοχευμένα μπροστά στα μάτια του κόσμου και να συνεχίζεις να τον χτυπάς μέσα στο αυτοκίνητο, να συνεχίζεις να τον χτυπάς μέσα στην Ασφάλεια, να χτυπάς έναν άνθρωπο ανυπεράσπιστο, να χτυπάς έναν άνθρωπο ο οποίος δεν αποτελούσε απειλή, δεν κρατούσε τίποτα στα χέρια του, βλέποντάς τον να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω” είναι έγκλημα και γι’ αυτό το έγκλημα οι ένοχοι θα πρέπει να πληρώσουν».

Η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου εδώ και καιρό καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από την πλευρά των δικαστικών Αρχών και της αστυνομίας και ζητάει δικαιοσύνη από ένα κράτος που με κυνισμό απαντάει ότι πέντε κλωτσιές δεν συνιστούν και βασανισμό. Ένα κράτος που κάποτε έριξε εφτά μήνες φυλακή στον Βασίλη επειδή έσπασε την τζαμαρία των γραφείων της Χ.Α. στον Βόλο, αλλά αθωώνει αυτούς που του έσπασαν τα πλευρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL