Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Green Sxisto / Όταν η Eκκλησία κάνει μπίζνες σε δασική έκταση (μακέτες)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Green Sxisto / Όταν η Eκκλησία κάνει μπίζνες σε δασική έκταση (μακέτες)

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΧΙΣΤΟ

Σε δασική έκταση 3.000 στρεμμάτων, μέρος της οποίας είναι ενταγμένο στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του όρους Αιγάλεω ενώ μεγάλο τμήμα έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος, η Εκκλησία της Ελλάδας προωθεί μια από τις μεγαλύτερες μπίζνες που έχει κάνει ποτέ. 

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΧΙΣΤΟ

Πρόκειται για το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ Green Sxisto, που η Εκκλησία έσπευσε πρώτα να παρουσιάσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 σε εκδήλωση παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και σχεδόν ένα μήνα μετά έστειλε εκπρόσωπό της για να παρουσιάσει το σχέδιο και τις μακέτες στους άμεσα ενδιαφερόμενους που είχαν αποκλειστεί από κάθε ενημέρωση, τους δημάρχους των γύρω περιοχών, του Περάματος, του Κερατσινιού και της Δραπετσώνας.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΧΙΣΤΟ

Έτσι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στις 12 Οκτωβρίου 2022 κλιμάκιο της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ)  της Εκκλησίας της Ελλάδος με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της ΕΚΥΟ,  Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη, παρουσίασαν με μεγάλη καθυστέρηση τα σχέδια και τις μακέτες του Green Sxisto, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τις αντιδράσεις των δήμων, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής

ΕΠΕ

Τα σχέδια της εκκλησίας για την έκταση των 3.000 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 700 θα διατεθούν, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας,  για τη δημιουργία πάρκου στην περιοχή, τα έχουν όλα. Ξενοδοχείο, κατοικίες, κτίριο γραφείων, γιγαντιαίες εγκαταστάσεις logistics και μάλιστα υπόγειες όπως το υπόγειο 11όροφο κτίριο για κοντέινερς, φωτοβολταϊκό πάρκο, μουσουλμανικό και εβραϊκό νεκροταφείο.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΧΙΣΤΟ

Η θέση των δήμων μέχρι στιγμής είναι αρνητική καθώς πρόκειται για δασική έκταση που θα πρέπει να προστατευθεί και να χαρακτηριστεί αναδασωτέα.
Να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας επιφυλάχθηκε να μελετήσει τα σχέδια της Εκκλησίας για το μέγα πρότζεκτ και θα τοποθετηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΧΙΣΤΟ

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας ο επενδυτής θα προκύψει από δημόσιο διαγωνισμό μέσω ΤΑΙΠΕΔ και η παραχώρηση θα είναι για 99 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL