Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΕΛΑΣ / Τι λέει για το ΑΤ Κολωνού μετά τις αποκαλύψεις της μητέρας της 12χρονης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΑΣ / Τι λέει για το ΑΤ Κολωνού μετά τις αποκαλύψεις της μητέρας της 12χρονης

Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού
Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού (EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Δεν βλέπει ολιγωρία των αστυνομικών η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά την σοβαρή καταγγελία της μητέρα της 12χρονης που έζησε τη φρίκη στα χέρια του βιαστή και μαστροπού.

Στην Αστυνομία ασκείται δριμύτατη κριτική, και μάλιστα με πολιτικές προεκτάσεις καθώς ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρ. Σπίρτζης ζήτησε νωρίτερα απαντήσεις από τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο για την καταγγελία της μητέρας πως την έδιωξαν από το ΑΤ Κολωνού. Παράλληλα ζήτησε να ενημερωθεί για τις σχέσεις του 53χρονου παιδοβιαστή με τον διοικητή του ΑΤ Κολωνού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αργά το βράδυ της Τρίτης με ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ παραδέχεται ότι το ΑΤ Κολωνού παρέπεμψε τη μητέρα του κοριτσιού στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ωστόσο δεν αναφέρει το παραμικρό για το γεγονός ότι η οικογένεια αναγκάστηκε να πάει δεύτερη φορά στο ΑΤ Κολωνού.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της 12χρονης είχε δηλώσει: «Την ίδια στιγμή το βράδυ πήγα στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού να κάνω καταγγελία. Κάτι γινόταν πολύ σοβαρό και δε με δέχονταν αμέσως. Και πήγα την επόμενη μέρα ξανά από εκεί με στείλαν στη ΓΑΔΑ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης:

«Σε συνέχεια του από 08-10-2022 Δελτίο Τύπου, που αφορά τη σύλληψη δύο ημεδαπών κατηγορούμενων για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • Οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους.
  • Από την εν λόγω Υπηρεσία ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.
  • Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω Υπηρεσία τυγχάνει καθ’ ύλην αρμόδια και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων.

Συνεπώς, αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL