Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Ράιαν Τόμας / Aυτός είναι ο βραβευμένος δημοσιογράφος που χτύπησαν εν ψυχρώ τα ΜΑΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ράιαν Τόμας / Aυτός είναι ο βραβευμένος δημοσιογράφος που χτύπησαν εν ψυχρώ τα ΜΑΤ

Ryan Thomas
ryanthomasphotography.com

Μάρτυρες σε ακόμα μια επιχείρηση επίδειξης ισχύος έγιναν χθες όσοι είδαν το βίντεο Αμερικανού φωτορεπόρτερ από τα Εξάρχεια, με την αστυνομία να του επιτίθεται βίαια.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Thomas Ryan που ζει και εργάζεται στη Βρετανία κατέγραψε σε βίντεο έναν ΜΑΤατζή να πηδά από πεζούλι και με μένος να αρχίζει να τον χτυπάει.

Ο ίδιος έγραψε στο twitter, «ευχαριστώ τον Έλληνα αστυνομικό που με έδειρε απόψε ενώ τραβούσα ως δημοσιογράφος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τη μανία των Ελλήνων αστυνομικών δεν ξεφεύγουν ούτε οι εκπρόσωποι του διεθνούς Τύπου, που ήταν εκεί για να καλύψουν την πορεία και ακολούθως τα επεισόδια, επιτείνοντας το διεθνή διασυρμό της χώρας.

Θύμα τους αυτή τη φορά έπεσε ο ένας βραβευμένος Αμερικανός φωτορεπόρτερ. Μόλις στα 23 του χρόνια έχει καταφέρει να είναι υποψήφιος στο RPS International Photography Exhibition164 2022 αλλά και να κατακτήσουν την 3η θέση στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας του Κογκρέσου της Αριζόνα το 2016.

O Ράιαν Τόμας – στα ελληνικά- είναι φωτορεπόρτερ με έδρα το Μπρίστολ της Βρετανίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και έχει γεννηθεί στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Στο βιογραφικό του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι καλύπτει μια σειρά θεμάτων ντοκιμαντέρ, ενώ πολλά από τα προσωπικά του έργα, αφορούν ενεργές δράσεις διαμαρτυριών και συγκεντρώσεων.

Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες του βραβευμένου φωτορεπόρτερ από το instagram του

Το βίντεο που ανάρτησε στο twitter δέχθηκε πληθώρα σχολίων από άλλους χρήστες με κύριο αίτημα να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές της αστυνομίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Την ίδια ώρα οι χρήστες, σημειώνουν ότι στην Ελλάδα η αστυνομία «δέρνει αβέρτα».

Ακολουθούν κάποια από τα tweets.

Υπενθιμίζεται ότι χτες τα ΜΑΤ είχαν άκρως επιθετική συμπεριφορά προς τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση αστυνομικο όταν είδε φωτορεπόρτερ να τον τραβάει φωτογραφία. «Σταμάτα να μας βγάζεις φωτογραφίες, τι μας βγάζεις όλη την ώρα; Να σε βγάλω, να σε βάλω να σε έχω στο δωμάτιό μου» είπε, με τον φωτορεπόρτερ να απαντά: «Εγώ τη δουλειά μου κάνω». Ο ΜΑΤατζής απάντησε: «Ξέρουμε τι δουλειά κάνεις και με ποιους είσαι τόσα χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL