Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Λόφος Στρέφη / Άγρια επίθεση των ΜΑΤ - Χτύπησαν Αμερικανό δημοσιογράφο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λόφος Στρέφη / Άγρια επίθεση των ΜΑΤ - Χτύπησαν Αμερικανό δημοσιογράφο

ΜΑΤ στα Εξάρχεια
(SCREENSHOT)

Με ξύλο και χημικά απάντησαν τα ΜΑΤ στην πορεία στα Εξάρχεια κατά των εργασιών στον λόφο Στρέφη στο πλαίσιο ανάπλασης που γίνεται στα σχέδια της κτηματομεσιτικής εταιρείας Prodea Investments κι υλοποιείται από την ΑΚΤΩΡ

Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν και χτύπησαν Αμερικανό freelancher δημοσιογράφο που τράβαγε την επίθεση με το κινητό του. Σύμφωνα με τον συντάκτη της «Αυγής» Κώστα Παπαντωνίου, αστυνομικός πήδηξε πάνω από πεζούλι και στρίμωξε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Thomas Ryan μπροστά από παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια τον χτύπησε, του πήρε το κινητό και το πέταξε (δείτε εδώ το βίντεο της άγριας επίθεσης).

https://youtu.be/ytfN5fwcwUQ

Όπως περιγράφει ο Κώστας Παπαντωνίου, η πορεία ήταν ειρηνική και ξαφνικά εμφανίστηκαν δύο διμοιρίες, από τον λόφο και από τον δρόμο, περικυκλώνοντας τους διαδηλωτές στην οδό Πουλχερίας και ξεκινώντας την επίθεση με γκλοπ και χημικά. Μοναδική διαφυγή ήταν είτε από τις σκάλες είτε σε κάποια είσοδο πολυκατοικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ΜΑΤ είχαν άκρως επιθετική συμπεριφορά προς τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση αστυνομικού όταν είδε φωτορεπόρτερ να τον τραβάει φωτογραφία. «Σταμάτα να μας βγάζεις φωτογραφίες, τι μας βγάζεις όλη την ώρα; Να σε βγάλω, να σε βάλω να σε έχω στο δωμάτιό μου» είπε, με τον φωτορεπόρτερ να απαντά: «Εγώ τη δουλειά μου κάνω». Ο ΜΑΤατζής απάντησε: «Ξέρουμε τι δουλειά κάνεις και με ποιους είσαι τόσα χρόνια».

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικοί τραβούσαν φωτογραφίες με τα κινητά τους φωτορεπόρτερ.

Η πορεία ήρθε μετά τις 13 προσαγωγές που είχαν γίνει το πρωί να αρχίσουν τα έργα «ανάπλασης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL