Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ζωγράφου / Βαριές διώξεις στους 23 από τους 32 συλληφθέντες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζωγράφου / Βαριές διώξεις στους 23 από τους 32 συλληφθέντες

Συλλήψεις Ζωγράφου
INTIME NEWS/ Intime p.a.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης τα άτομα που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στην φοιτητική Εστία της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν με σωρεία αδικημάτων. Οι 23 που κατηγορούνται με κακουργήματα οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες που παραπέμπονται με πλημμελήματα θα δικαστούν την Πέμπτη στο Αυτόφωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών όπου οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα, άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στους 23 από τους 32 συλληφθέντες της επιχείρηση της Αστυνομίας.

Οι κατηγορίες ανά περίπτωση που απήγγειλε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης αφορούν τα αδικήματα :

  • Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία)
  • Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής
  • ληστεία
  • διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη
  • αντίσταση κατά της αρχής
  • απείθεια
  • Παράβαση του νόμου περί όπλων (πλημμεληματική και κακουργηματική).

 Σε όσους από τους κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ οι υπόλοιποι που αντιμετωπίζουν μόνο πλημμεληματικές κατηγορίες θα οδηγηθούν την Πέμπτη στο αυτόφωρο για να δικαστούν. Μέχρι τότε παραμένουν όλοι κρατούμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες φέρονται να είναι μέλη ομάδων που τα τελευταία χρόνια διέπρατταν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με «έδρα» της δράσης τους τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη, όπου φέρεται να διέμεναν κάποιοι από αυτούς .

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, στους κατηγορούμενους αποδίδονται τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές, μεταξύ των οποίων και σε βάρος φοιτητών που διέμεναν στην Πολυτεχνειούπολη, ενώ φαίνεται να είχαν τον πλήρη έλεγχο των εστιών, ώστε να διαφυλάσσουν το ορμητήριο της δράσης τους. Παράλληλα, η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL