Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου / Κατέστρεψαν την εστία, έβαλαν ται-ραπ σε φοιτητές - Είναι μεθόδευση της Κεραμέως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου / Κατέστρεψαν την εστία, έβαλαν ται-ραπ σε φοιτητές - Είναι μεθόδευση της Κεραμέως

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ ΕΛΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Open screenshot

Ο υφυπ. Παιδείας Άγγελος Συρίγος είχε «προαναγγείλει» εδώ και ημέρες την εισβολή της ΕΛΑΣ στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης και όπως και η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως αξιοποιούν τις καταστάσεις για τις οποίες ευθύνονται, προκειμένου να προβάλλουν την «αναγκαιότητα» των ΟΠΠΙ, είπαν μιλώντας στο Open φοιτητές, Oι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν εμφανώς να εμποδίσουν και να απαξιώσουν τις μαρτυρίες τους, παρότι το ίδιο το ρεπορτάζ του καναλιού εμφανώς καταγράφει κατεστραμμένα φοιτητικά δωμάτια, με σπασμένες πόρτες, ξηλωμένα έπιπλα κτλ.

Όπως ανέφερε ο Ορέστης, «η κατάσταση εδώ πέρα είναι οριακή, οι φοιτητές είδαν χτες τα δωμάτιά τους να παραβιάζονται με αυτό τον τρόπο. Άμα δούμε τα μεγέθη μέσα στο κτίριο των εστιών, μιλάμε για εκατοντάδες πόρτες, κυριολεκτικά ξηλωμένες. Οι άνθρωποι που ήταν μέσα στις εστίες, κοιμόντουσαν το βράδυ. Ξύπνησαν το πρωί υπό το φόβο των ΟΠΚΕ που έμπαιναν μέσα στα σπίτια τους ... έδεσαν φοιτητές "στο σωρό". Πήγαν μετά στη διοίκηση και έδειχναν τα χέρια τους με τα σημάδια από τα tire up και τις χειροπέδες που τους είχαν περάσει οι ΟΠΚΕ. Δεν υπήρξε καμία συντονισμένη κίνηση».

Ενώ ο φοιτητής παρέθετε τα όσα έγιναν, από το στούντιο του Open σχολίαζαν απαξιωτικά, «ΟΚ, εντάξει παιδιά ... Δεν θέλουν ρε παιδί μου να μπει μέσα η αστυνομία, τελείωσε». Ο φοιτητής διατήρησε την ψυχραιμία του και επέμεινε ότι «Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν», για να εισπράξει ένα ακόμη ίδιου επιπέδου σχόλιο: «Ναι, εντάξει, δεν θέλετε».

Η δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στην παλιά φοιτητική εστία, αποτέλεσμα της «συντονισμένης επιχείρησης» της ΕΛΑΣ, υπογραμμίστηκε έντονα από τον φοιτητή, που συνέχισε να παραθέτει την μαρτυρία του: «Αυτή την στιγμή είναι κατεστραμένες οι πόρτες, δεν έχει γίνει καμία επισκευή, έστω υποτυπώδης. Οι άνθρωποι είτε έφυγαν επειδή είχαν κάπου να μείνουν, είτε αν δεν είχαν είναι εδώ, όλο το βράδυ ξύπνιοι. Είναι προσβάσιμοι όλοι οι χώροι των εστιών».

Νωρίτερα, την τεράστια κλίμακα των καταστροφών επιβεβαίωσε και η Ναταλία, επίσης φοιτήτρια. «Πηγαίνοντας στη σχολή είδα πολύ αυξημένη παρουσία ΟΠΚΕ, άκουγα ήχους σπασίματος, από τα δωμάτια που παραβιάστηκαν, κόσμο να φωνάζει. Άκουσα και τους πυροβολισμούς και δεν ήθελα να το πιστέψω», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Οι εστίες βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους παραμέλησης, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, παρά τις καταγγελίες των οικοτρόφων, που ζουν εκεί πέρα, για όλη αυτή την παραμέληση και την κατάσταση που υπάρχει. Αν αφήνεις κάτι στην τύχη του, θα τροφοδοτεί διάφορων τύπων ενέργειες. Στις καινούργιες εστίες του Πολυτεχνείου λίγο πιο κάτω, τα πράγματα είναι ομαλά, δεν υπάρχει τίποτα. Συνεπώς είναι ευθύνη και του υπουργείου Παιδείας και της Πρυτανείας και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ακόμη, του φορέα διαχείρισης των εστιών όπου έχουν πάει πολλές φορές οι φοιτητές και δεν έχει επιληφθεί σε καμία περίπτωση», συνέχισε ο Ορέστης.

Και όπως κατέληξε, «αξιοποιείται από το ίδιο το υπουργείο Παιδείας το γεγονός ότι τις έχουν αφήσει να ρημάξουν. Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος πριν από λίγες ημέρες ουσιαστικά ανακοίνωσε αυτό που είδαμε χτες. Είπε ότι η κατάσταση με την αστυνομία στα πανεπιστήμια θα εκκινήσει από τις παλιές εστίες του Πολυτεχνείου. Βγήκε και το δήλωσε. Αξιοποιούνται καταστάσεις για να βγει μετά η κυρία Κεραμέως και ο κύριος Συρίγος και να λένε ότι υπάρχει αναγκαιότητα για πανεπιστημιακή αστυνομία στα ιδρύματα. Είναι απαράδεκτο ... και είχαμε και πυροβολισμούς χτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL