Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Ζωγράφου / Τι λέει για το αιματηρό περιστατικό η ανθυπαστυνόμος που πυροβόλησε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζωγράφου / Τι λέει για το αιματηρό περιστατικό η ανθυπαστυνόμος που πυροβόλησε

Αστυνομικοί στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Θέση για το τι συνέβη στο αιματηρό περιστατικό στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, κατά την διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στις παλιές φοιτητικές εστίες το πρωί της Τρίτης, πήρε η ανθυπαστυνόμος που πυροβόλησε τον 30χρονο.

Η ίδια μιλώντας στον Alpha, δήλωσε ότι «όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έπραξα αυτό που έπρεπε για τη δική μου ζωή και του συναδέλφου. Ήμουν στην επιχείρηση από την προηγούμενη μέρα και επειδή ήταν πολλή η κούραση είπα να φύγω για δύο ώρες και να επιστρέψω, αλλά έγινε ότι έγινε».

«Την ώρα που έφευγα και ενώ είχα πάρει άδεια από τον διευθυντή μου κατάλαβε ότι ήμουν αστυνομικός και μου επιτέθηκε. Ήξερα ότι αυτός ήταν ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη την ώρα ήταν να δω τον χώρο γύρω μου να μην έχει κόσμο γιατί πρόκειται για φοιτητική εστία. Αφού βεβαιώθηκα για την δική μας ασφάλεια και των φοιτητών ενήργησα όπως θα έπρεπε. Πάνω του είχε μόνο αυτό το κατσαβίδι, αλλά συνήθως κινούνταν με οπλισμό. Ήρθε καταπάνω μου με σκοπό να μου επιτεθεί», δήλωσε η ανθυπαστυνόμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια δήλωσε ότι «είναι ξεκάθαρο πως αν είχε όπλο πάνω του θα το είχε αξιοποιήσει. Δεν ήρθε απλώς για να με απειλήσει ή να με τραυματίσει. Αν δεν είχα σηκώσει το χέρι μου θα με είχε τραυματίσει στο λαιμό, στην καρωτίδα».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μαρτυρίες που μετέφερε, μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5, ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βλαχάκης, ο οποίος βρισκόταν στην Πολυτεχνειούπολη, οι πυροβολισμοί έπεσαν «30 μέτρα από την στάση του λεωφορείου και ήταν και φοιτητές παρόντες».

Το γεγονός αυτό εγείρει ενστάσεις κατά πόσο η ανθυπαστυνόμος εξασφάλισε ότι από τη χρήση του όπλου της δεν θα τραυματιστεί κάποιος φοιτητής ή περαστικός.

Ο Κ. Βλαχάκης ο οποίος είχε επιτήρηση στις εξετάσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο στα πανεπιστήμια και έφτασε αμέσως μετά τους πυροβολισμούς στο Πολυτεχνείο σημείωσε ότι όσα μετέφερε του τα είπαν φοιτητές και εργαζόμενοι οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες και επανέλαβε: «Το σημείο είναι μέσα στο πανεπιστήμιο, μπροστά στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, στην κεντρική πύλη του Ζωγράφου. Στα 30 μέτρα είναι η στάση που ήταν γεμάτη φοιτητές που έρχονταν να γράψουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL