Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Μαλαματίνα / Νέες εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαλαματίνα / Νέες εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών

Μαλαματίνα
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Σε νέες απολύσεις προχώρησε η «οινοποιία Μαλαματίνα» ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απολυθέντων από τον περασμένο άνοιξη του 2022, στους 17.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για εκδικητικές απολύσεις αφού τα νέα «ραβασάκια» αφορούν στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Γιάννη Φραγγίδη και τον πρόεδρο του  Σωματείου Πωλητών -  Οδηγών Άρη Μερκενίδη.

Πρόκειται για διώξεις συνδικαλιστών και μάλιστα η γνωστοποίηση της απόλυσης τους, έγινε αμέσως μετά το πέρας της γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της «Μαλαματίνα», στην οποία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους.

 Η Μαριλίζα καταγγέλλει τις διώξεις και τις απολύσεις των συνδικαλιστών και εγκαλεί τον Υπουργό Εργασίας  Κωστή Χατζηδάκη «επιτέλους να παρέμβει προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις και να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και οι διώξεις των συνδικαλιστών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».

Η τομεάρχης Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υπενθυμίζει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στη Μαλαματίνα, ενάντια στις συνέπειες του αντεργατικού Νόμου Χατζηδάκη, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και στην επιδίωξη της Διοίκησης να επιβάλλει ατομικές συμβάσεις εργασίας και απεργοσπαστικές πρακτικές».

 «Η αφωνία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει ότι οι απολύσεις και οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ  έχουν τις πλάτες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη» τονίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Τέλος η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  εξέφρασε για «άλλη μια φορά τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους απεργούς της Μαλαματίνα και στους διωκόμενους συνδικαλιστές και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους μέχρι τη δικαίωση τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL