Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
«Μαλαματίνα» / Συνεχίζουν τον αγώνα τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Μαλαματίνα» / Συνεχίζουν τον αγώνα τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Μαλαματίνα
(Alterthess.gr)

Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω στον αγώνα που δίνουν εδώ και εβδομάδες για την ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, είναι οι εργαζόμενοι στην οινοποιία «Μαλαματίνα». Έτσι, η γενική συνέλευση του σωματείου τους αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και τις 31 Αυγούστου.

«Η  Γενική  Συνέλευση  απαιτεί από την Διεύθυνση  της  εταιρείας να ανακαλέσει άμεσα τις  παράνομες απολύσεις και την απόφαση της για το κλείσιμο του  τμήματος  διανομής» τονίζουν.  

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, στη διάρκεια της απεργιακής περιφρούρησης, οι εργαζόμενοι βρήκαν απέναντί τους ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ συνελήφθησαν ο πρόεδρος του σωματείου της οινοποιΐας Γιάννης Φραγκίδης καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ  Γιάννης Νιβορλής, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Στην Μαλαματίνα προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο Χατζηδάκη στην πιο ακραία του μορφή» τόνισε χθες μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5 ο Γιάννης Φραγκίδης.

«Έχουμε δώσει τα τελευταία χρόνια το 20% των μισθών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ γνωστοποίησε ότι η εταιρία είναι κερδοφόρα από το πρώτο έτος της νέας ιδιοκτησίας της. 

«Δεν θέλουν να έχουν συνδικαλισμένους εργαζόμενους, άλλωστε και οι 15 που απολύθηκαν ήταν μέλη του Σωματείου» υπογράμμισε και σημείωσε ότι το επόμενο σχέδιο της εργοδοσίας ήταν η υπογραφή ατομικών συμβάσεων. «Προσπάθησαν να φτιάξουν απεργοσπαστικό μηχανισμό προσπαθώντας να σπάσουν το δυνατό κομμάτι του σωματείου» πρόσθεσε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL