Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Συναυλία Θ. Παπακωνσταντίνου / Οργή μουσικών κατά της ΕΛΑΣ - «Από τύχη δεν είχαμε νεκρούς»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συναυλία Θ. Παπακωνσταντίνου / Οργή μουσικών κατά της ΕΛΑΣ - «Από τύχη δεν είχαμε νεκρούς»

Χημικά στην συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου
(SCREENSHOT)

Την «εγκληματική επίθεση» της Αστυνομίας στο ΑΠΘ καταδικάζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, τονίζοντας ότι από τύχη δεν είχαμε νεκρούς.

«Η Αστυνομία χρησιμοποίησε αναίτια μεγάλες ποσότητες χημικών ακόμα και σε νέους που έφευγαν πανικόβλητοι για να σωθούν. Από τύχη δεν είχαμε νεκρούς από τον πανικό που δημιουργήθηκε στους χιλιάδες θεατές που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι πολύ μεγάλες. Απαιτούμε απαντήσεις για το ποιός έδωσε εντολή για αυτή την εγκληματική επίθεση» τονίζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

«Μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, μεγαλώνουν οι ευθύνες όλων μας να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων της εποχής μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί ολόκληρη ανακοίνωση

«Καταδικάζουμε την εγκληματική επίθεση της Αστυνομίας σε συναυλία στο ΑΠΘ την οποία παρακολουθούσαν χιλιάδες θεατές. Η Αστυνομία χρησιμοποίησε αναίτια μεγάλες ποσότητες χημικών ακόμα και σε νέους που έφευγαν πανικόβλητοι για να σωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τύχη δεν είχαμε νεκρούς από τον πανικό που δημιουργήθηκε στους χιλιάδες θεατές που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι πολύ μεγάλες. Απαιτούμε απαντήσεις για το ποιός έδωσε εντολή για αυτή την εγκληματική επίθεση.

Οι φοιτητές και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη γενίκευση της καταστολής στα Πανεπιστήμια. Οι Καλλιτέχνες είμαστε στο πλευρό των φοιτητών και των αγώνων τους.

Στηρίζουμε επίσης την Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέντζιου, που παραπέμφθηκε σε δίκη γιατί υλοποίησε τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των Σωματείων και απαίτησε να διαδηλώσουν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία χωρίς την άδεια της Αστυνομίας, διεκδικώντας μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας.

Ότι και να κάνουν οι Κυβερνήσεις και οι μηχανισμοί καταστολής τους, το λαϊκό κίνημα θα φουντώνει και χωρίς την άδεια τους. Οι φοιτητές θα δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και την υποβάθμιση των σπουδών τους. Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι θα διαδηλώνουν και θα απεργούν παρά τις απαγορεύσεις των νόμων Αχτσιόγλου και Χατζηδάκη.

Μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, μεγαλώνουν οι ευθύνες όλων μας να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων της εποχής μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL