Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
ΕΡΤ / Ο Ζούλας τώρα απαγορεύει ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Ο Ζούλας τώρα απαγορεύει ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων

Ζούλας ερτ
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για ακραία λογοκρισία και φίμωμα της άποψης ακόμα και των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων καταλογίζει στον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, Γιάννης Δάρρας.

Ο Γιάννης Δάρρας προχώρησε σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία σε βάρος του Κωνσταντίνου Ζούλα. Όπως προκύπτει από την καταγγελία ο πρόεδρος της ΕΡΤ απαγόρευσε στον εκπρόσωπο των εργαζομένων να κάνει ανακοίνωση προς αυτούς.

Μάλιστα ο κος Ζούλας φέρεται να απαίτησε, οι ανακοινώσεις που θα γίνονται στους εργαζομένους να «είναι κοινές και αφορούν τα κατά την άποψη του μείζονα θέματα».

Ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, Γιάννης Δάρρας με κείμενο του καταγγέλλει τις πρακτικές του προέδρου Κ. Ζούλα εξηγώντας πως πρόεδρος της ΕΡΤ δεν έχει αφενός κανένα δικαίωμα να θεωρεί ότι οι απόψεις των εκπροσώπων στο ΔΣ είναι κοινές ή δεν ανακοινώνονται και αφετέρου δεν μπορεί να κρίνει ο ίδιος ποια είναι τα μείζονα θέματα των εργαζομένων, πόσο μάλλον όταν έχει έρθει σε σύγκρουση με τους εργαζομένους πολλές φορές μέχρι τώρα.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του εκπρόσωπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, Γιάννη Δάρρα

Συνάδελφοι-ες

Ζήτησα από τη γραμματέα του ΔΣ να κάνει μια απαραίτητη δική μου διευκρίνιση σχετικά με την προηγούμενη ανακοίνωση που είχε σταλεί για τις δυο συναντήσεις με το προσωπικό της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εκείνη με ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος κ. Ζούλας απαγορεύει ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων παρά μόνον αν είναι κοινές και αφορούν τα κατά την άποψη του μείζονα θέματα.

Καταγγέλλω την πράξη αυτή του προέδρου κ. Ζούλα ως ακραία λογοκρισία και φίμωμα της άποψης των εκλεγμένων εκπροσώπων εργαζομένων. Ο κ. Ζούλας δεν έχει αφενός κανένα δικαίωμα να θεωρεί ότι οι απόψεις των εκπροσώπων μας στο ΔΣ είναι κοινές ή δεν ανακοινώνονται και αφετέρου δεν μπορεί να κρίνει ο ίδιος ποια είναι τα μείζονα θέματα των εργαζομένων, πόσο μάλλον όταν έχει έρθει σε σύγκρουση με τους εργαζομένους πολλές φορές μέχρι τώρα.

Παρακάτω σας παραθέτω τη διευκρίνιση μου που αρνήθηκε ο κ. Ζούλας να σταλεί: Σχετικά με την πρόσκληση για την ενημέρωση όλου του προσωπικού από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ, διευκρινίζω ότι οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν από εμένα την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ3 μετά από πρόσκληση των εργασιακών εκπροσώπων των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΜΘ και του αντιπροέδρου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ. Εκεί συζητήσαμε τα θέματα που τους απασχολούν μεταξύ των οποίων  και η ΣΣΕ.  Ως εκ τούτου δεν θα συμμετέχω στην ενημέρωση της Τετάρτης στις 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Όπως διαπιστώθηκε τα θέματα είναι πολλά και η ενημέρωση επιτακτική και αναγκαία και για αυτά θα πρέπει να συζητήσουμε και στην Αθήνα την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Ραδιομέγαρου.

Διευκρινίζω ότι αρμόδια για την υπογραφή ΣΣΕ είναι τα σωματεία των εργαζομένων και ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ μπορούμε να εκφράζουμε μόνο την άποψη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Γιάννης Δάρρας εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL