Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.9°C24.7°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.6°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C22.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.0°C23.8°C
1 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.9°C
0 BF 56%
Πάτρα / Πολύωρες καταθέσεις για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / Πολύωρες καταθέσεις για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Πισπιρίγκου
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση των θανάτων των παιδιών στην Πάτρα με κατηγορούμενη την μητέρα τους 33 χρόνων, Ρούλα Πισπιρίγκου που βρίσκεται προφυλακισμένη για τον θάνατο της μεταλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας. Πλέον κατηγορείται για τη δολοφονία των δυο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σήμερα κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες πέρασαν στην τακτική ανακρίτρια, οι οποίοι έδωσαν πολύωρες, αναλυτικές και κρίσιμες καταθέσεις για την υπόθεση των θανάτων  των δύο μικρότερων κοριτσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, της 6 μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας.

Πρώτη κλήθηκε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, οποία είχε συντάξει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας, και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, ο οποίος είχε κληθεί από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρια προκειμένου να κάνει ιστολογική επανεκτίμηση για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, όπως έχει γίνει γνωστό το 2019 είχε αποδώσει το θάνατο του παιδιού σε ηπατική ανεπάρκεια, εκτιμώντας ότι ήταν αποτέλεσμα των φαρμάκων που λάμβανε η Μαλένα κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, λόγω της λευχαιμίας. Η κατάθεση της ιατροδικαστού κράτησε 3,5 ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να εμμένει στην ορθότητα των αποτελεσμάτων της διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ηπατική ανεπάρκεια μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου.

Δεύτερος μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα είναι ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης ο οποίος είχε διενεργήσει την επανεξέταση των ιστολογικών στοιχείων των δυο κοριτσιών. Τα αποτελέσματα μάλιστα που προέκυψαν από αυτή περιλαμβάνονται στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα το οποίο υπήρξε καθοριστικό στην άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή, για τους θανάτους των δύο μικρών παιδιών.

Οι δύο μάρτυρες ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους και αποχώρησαν χωρίς να προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Οι καταθέσεις μαρτύρων θα συνεχιστούν την Παρασκευή, με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, οι οποίοι συνέταξαν την τελική έκθεση - πόρισμα για τα αίτια θανάτου των δύο παιδιών, καταλήγοντας επίσης σε ασφυξία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL