Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.8°C17.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.0°C
1 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.2°C16.8°C
3 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 100%
Reuters / «Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Reuters / «Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα»

Μητσοτάκης
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Για παρατεταμένη πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, κάνει λόγο το Reuters με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για το αυξανόμενο έλλειμμα και το υψηλό χρέος της χώρας.

Ο αρθρογράφος του διεθνούς πρακτορείου, κάνοντας λόγο για υπερσυγκεντρωτισμό εξουσιών στο πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη (αναφέρει χαρακτηριστικά την απευθείας υπαγωγή της ΕΥΠ στον ίδιο) τονίζει ότι οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, σε συνδυασμό με λαθεμένες πρακτικές της κυβέρνησης, «απομακρύνουν» σημαντικά τον πρωθυπουργό από την επίτευξη αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές.

Περιγράφοντας τα όσα έχουν συμβεί με το σκάνδαλο των υποκλοπών, το διεθνές πρακτορείο σημειώνει ότι «η άλλοτε ευνοϊκή θέση που φαίνεται να απολάμβανε το κυβερνών κόμμα στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες εκλογές, φαίνεται να έχει πλέον εξαφανιστεί μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων».

Παράλληλα, το άρθρο με τίτλο: «Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα», αν και επιδοκιμάζει την δημοσιονομική πολιτική Μητσοτάκη ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό ότι δεν καταπολέμησε τη διαφθορά αναφέροντας χαρακτηριστικά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα χάρη στον οποία απαλλάχθηκαν ποινικά τραπεζικά στελέχη που διώκονταν κακουργηματικά. Ο ίδιος προσθέτει δε ότι μεγάλοι επιχειρηματίες που φοροδιαφεύγουν, απέφυγαν τις ποινικές συνέπειες.

«Υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι οι επενδυτές ανησυχούν» τονίζει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος προσθέτοντας ότι «τα ελληνικά 10ετή κρατικά ομόλογα σημείωσαν απόδοση 3,9% το πρωί της Παρασκευής, αυξημένα κατά 93 μονάδες βάσης τον περασμένο μήνα και 256 μονάδες βάσης υψηλότερα από τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα. Πάνω από την ελληνική οικονομία σημειώνει ότι «ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, οι αποδόσεις του ελληνικού χρέους έχουν αυξηθεί ταχύτερα πρόσφατα ακόμη και από αυτό της Ιταλίας, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 34 μονάδες βάσης στο 3,6% τον περασμένο μήνα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL