Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
«Μαλαματίνα» / ΜΑΤ και συλλήψεις για να σπάσει η απεργία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Μαλαματίνα» / ΜΑΤ και συλλήψεις για να σπάσει η απεργία

Μαλαματίνα
(Twitter.com)

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την είσοδο απεργοσπαστικού μηχανισμού στην οινοποιία «Μαλαματίνα» είναι οι εργαζόμενοι, που συνεχίζουν εδώ και εβδομάδες την απεργία τους ζητώντας την ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν και σήμερα απεργιακή περιφρούρηση, ενώ απέναντί τους είχαν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μάλιστα, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του πρόεδρου του σωματείου της οινοποιΐας Γιάννη Φραγκίδη καθώς και του αναπληρωτή γραμματέα της ίδιας Ομοσπονδίας και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr, οι συλλήψεις έγιναν με εντολή εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης βίας, αν και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης δεν ασκήθηκε η παραμικρή βία σε διευθυντικά στελέχη που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένταση για να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

 

Ο πρόεδρος του σωματείου κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση

Στο πλευρό των απεργών έχουν σπεύσει μέλη εργατικών σωματείων, πολιτικών οργανώσεων εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελλής.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ποτοποιίας Μαλαματίνα, οι οποίοι υπερασπίζονται το απεργιακό τους δικαίωμα. Η επιχείρηση με εκβιαστικές και αυταρχικές κινήσεις κατά των εργαζομένων και των σωματείων τους, παραβιάζει δικαστικές αποφάσεις και την υποχρέωση της να διατηρήσει τα τμήματα της επιχείρησης και να προχωρήσει σε επενδύσεις αυξάνοντας και όχι μειώνοντας τις θέσεις εργασίας!» δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Η σύλληψη του προέδρου αποτελεί πρόκληση και ζητάμε την απόσυρση των κατηγοριών και την ανάκληση των απολύσεων. Ο αντεργατικός οδοστρωτήρας της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει μετατρέψει σε ζούγκλα το εργασιακό τοπίο. Υποστηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και των σωματείων τους για εργασία με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη!» υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εκτός από τον πρόεδρο του σωματείου, συνελήφθη και δεύτερος συνδικαλιστής, όπως αναφέρει το 902.gr. Πρόκειται για τον Γιάννη Νιβορλή, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθη και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μετά από μήνυση εργαζομένου για άσκηση βίας.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL