Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Καύσωνας / Στους 42 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καύσωνας / Στους 42 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

ΚΑΥΣΩΝΑΣ
pixabay

Αντιμέτωπη με τον καύσωνα θα βρεθεί για μια ακόμα φορά η χώρα καθώς οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το meteo εκτιμά ότι η κορύφωση του νέου κύματος καύσωνα θα εμφανιστεί την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή με τη θερμοκρασία κατά τόπους να φτάνει τους 41 και 42 βαθμούς Κελσίου.

https://youtu.be/_b-CmaZdWvI

Συνθήκες βρασμού στην Αθήνα

Σύμφωνα με το meteo, υψηλό θα είναι το θερμικό φορτίο στην πόλη της Αθήνας όπου αναμένεται ο υδράργυρος να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα, οι θερμοκρασιακές συνθήκες θα εντάσσονται στην κατηγορία 0 την Τετάρτη 17/08 και την Πέμπτη 18/08, ενώ αναβάθμιση στην κατηγορία 1 αναμένεται για την Παρασκευή 19/08 και το Σάββατο 20/08. 

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στα δάση

Οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για την εκδήλωση πυρκαγιά στα δάση καθώς σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του ΕΑΑ / meteo.gr, η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 19 Αυγούστου και του Σαββάτου 20 Αυγούστου.

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα νεκρά δασικά καύσιμα, ειδικότερα δε τα πιο λεπτά όπως φύλλα, βελόνες, μικρά κλαδιά και κορμοί, αποβάλλουν υγρασία στην ατμόσφαιρα και ξεραίνονται γρήγορα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διευκολύνεται η ανάφλεξη εφόσον υπάρξει κάποια πηγή θερμότητας, και στη συνέχεια η διατήρηση της καύσης και η γρήγορη μετάδοση (εξάπλωση) της φωτιάς», επισημαίνουν οι επιστήμονες.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL