Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.6°C19.7°C
0 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.2°C19.1°C
1 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.8°C18.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
10.9°C14.6°C
0 BF 100%
Γυναικοκτονία στο Περιστέρι / Προφυλακιστέος ο 21χρονος για τη δολοφονία της Νικολέτας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι / Προφυλακιστέος ο 21χρονος για τη δολοφονία της Νικολέτας

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στις φυλακές οδηγείται με τη σύμφωνη γνώμη της 25ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών και του εισαγγελέα, ο 21χρονος που δολοφόνησε τη 17χρονη Νικολέτα στο Περιστέρι καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος. Το πρωί πριν από την απολογία του στην ανακρίτρια παραιτήθηκε ο αυτεπαγγέλτως διορισμένος συνήγορός του και ορίστηκε νέος δικηγόρος από τον σχετικό κατάλογο.

Ο νεαρός που είχε ζητήσει δύο φορές και λάβει προθεσμία για  προετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή του μεταφέρθηκε το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι «η Νικολέτα ήταν η αγάπη της ζωής μου, έχω μετανιώσει, δεν έχω συνέλθει ακόμα από το σοκ».

Στην απολογία του στην ανακρίτρια, περιέγραψε το πώς έγινε η γνωριμία του με την Νικολέτα και επιχείρησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας ότι όλα έγιναν κατά τη διάρκεια ενός καυγά όπου όπως ισχυρίστηκε είχε και θρησκευτικό υπόβαθρο. Υποστήριξε πως ζήτησε για ακόμα μία φορά από την Νικολέτα να τον βοηθήσει με τα χαρτιά του. Όπως είπε σκέφτονταν να παντρευτούν και κάνουν τον γάμο Ιταλία.

Ανέφερε ότι η Νικολέτα «ζήτησε να γίνω χριστιανός και εκεί λογομαχήσαμε και η Νικολέττα μίλησε άσχημα για τον Μωάμεθ. Εκεί της έκανα κεφαλοκλείδωμα από πίσω για ελάχιστα δευτερόλεπτα και της έλεγα «ζήτα συγγνώμη, ζήτα συγγνώμη», μέχρι που είδα τα μάτια της κλειστά και να μην αντιδράει. Νόμιζα ότι λιποθύμησε για αυτό και της έριξε νερό και άναψα τον ανεμιστήρα. Την άφησα έτσι, μάζεψα τα πράγματα μου και έφυγα. Πήγα στη Θεσσαλονίκη για να μείνω μακριά της και την επόμενη ημέρα έμαθα από την τηλεόραση τι έγινε».

Ο κατηγορούμενος κατά πληροφορίες αρνήθηκε ότι ζήλευε την Νικολέτα ενώ ανέφερε πως το διαμέρισμα στο Περιστέρι το είχε βρει εκείνος και πλήρωναν το ενοίκιο μισό-μισό με τη μητέρα της 17χρονης.

Για τα διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας που είχε δηλώσει στις ελληνικές αρχές ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ήταν λάθος των αστυνομικών που τα σημείωναν.

Ασφυκτικός ο θάνατος της 17χρονης Νικολέτας

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος της Νικολέτας προήλθε από ασφυξία καθώς ο δράστης τής έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Το θύμα φαίνεται να πάλεψε σκληρά για τη ζωή του πριν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός θανάτου.

Οι τελευταίες στιγμές της Νικολέτας ήταν τα περίπου τέσσερα με πέντε βασανιστικά, μαρτυρικά λεπτά, από τη στιγμή που ο δράστης της προκάλεσε ασφυξία, που η ανήλικη πάσχιζε να «κερδίσει» λίγο αέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL