Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Γυναικοκτονία στο Περιστέρι  / Παραιτήθηκε ο συνήγορος που είχε διοριστεί στον 21χρονο κατηγορούμενο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι  / Παραιτήθηκε ο συνήγορος που είχε διοριστεί στον 21χρονο κατηγορούμενο

Γυναικοκτονία Περιστέρι
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Στον αέρα είναι η προγραμματισμένη για σήμερα απολογία του 21χρονου που κατηγορείται για την άγρια γυναικοκτονία στο Περιστέρι με θύμα μια 17χρονη. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, παραιτήθηκε ο αυτεπαγγέλτως διορισμένος συνήγορός του και τώρα αναμένεται να του οριστεί νέος δικηγόρος από τον σχετικό κατάλογο, ο οποίος ενδέχεται να ζητήσει νέα προθεσμία για τον εντολέα του.

Ο 21χρονος, σύντροφος της 17χρονης, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στο βαρύ κατηγορητήριο καταγράφονται όχι μόνο οι άγριες συνθήκες θανάτου του θύματος αλλά και κρίσιμα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί για τον χρόνο πριν και τον χρόνο μετά το έγκλημα σε βάρος της ανήλικης.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος της 17χρονης προήλθε από ασφυξία καθώς ο δράστης τής έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Το θύμα φαίνεται να πάλεψε σκληρά για τη ζωή του πριν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός θανάτου.

Οι τελευταίες στιγμές της νεαρής γυναίκας ήταν τα περίπου τέσσερα με πέντε βασανιστικά, μαρτυρικά λεπτά, από τη στιγμή που ο δράστης της προκάλεσε ασφυξία, που η ανήλικη πάσχιζε να «κερδίσει» λίγο αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, από όπου φαίνεται πως επεδίωκε να βρεθεί στην Κεντρική Ευρώπη μαζί με άλλους παράτυπους μετανάστες, ότι σκότωσε τη 17χρονη μετά από καυγά που είχαν.

Στο μεταξύ, πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρίνισαν σήμερα ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος της 17χρονης έχει καταθέσει μια φορά αίτημα ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί. Μεταγενέστερα κατέθεσε εκπρόθεσμη προσφυγή, ενώ στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL