Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο / «Το φταίξιμο είναι και δικό μας» - Συγκλονίζει ο γιος του θύματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο / «Το φταίξιμο είναι και δικό μας» - Συγκλονίζει ο γιος του θύματος

Γυναικοκτονία Ζάκυνθος
(imerazante.gr)

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου οδηγείται σήμερα ο 50χρονος, που μαχαίρωσε και σκότωσε τη 40χρονη σύζυγό του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Τσιλιβί Ζακύνθου.

Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα το πρωί στην οικοδομή που εργαζόταν όπου πήγε κανονικά σαν να μη συνέβη τίποτα, κακοποιούσε σύμφωνα με μαρτυρίες συστηματικά τη σύζυγό του, ακόμη και μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι το απόγευμα της Κυριακής είχε ξυλοκοπήσει άγρια τη 40χρονη μέσα στο σπίτι της οικογένειας και την είχε απειλήσει με κατσαβίδι. Εκείνη τότε είχε καταφέρει να ξεφύγει, να πάει στο αστυνομικό τμήμα και να τον καταγγείλει, ωστόσο όταν επέστρεψε μία ώρα αργότερα την περίμενε και την κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι.

Σοκαρισμένος ο μεγάλος γιος της οικογένειας, 19 ετών, μίλησε με δάκρυα στα μάτια για την άγρια κακοποίηση, την οποία υφίστατο η μητέρα του για πολλά χρόνια.  

«Ήταν η κακιά ώρα. Έλειπα, δεν πρόλαβα. Συνέβαινε για αρκετά χρόνια. Το φταίξιμο είναι και δικό μας, γιατί δεν είχαμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και ήταν πολύ μεγάλο λάθος μας αυτό. Τα συζητούσαμε με την μάνα μου. Γύριζε στο σπίτι με τον φόβο μετά την δουλειά και τώρα αυτή την περίοδο έκανε δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Κι εγώ δεν ήμουν εδώ. Είχαμε επικοινωνία με τον πατέρα μου, απλά ήταν άνθρωπος που με την πάροδο του χρόνου η συμπεριφορά του χειροτέρευε», είπε.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Ζακύνθου έχουν συγκεντρωθεί γυναίκες, οι οποίες πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Κρατούν πανό, ενώ έχουν τοποθετήσει μια μεγάλη επιγραφή με τη λέξη «Γυναικοκτονία» στα σκαλιά του κτιρίου.

Ζάκυνθος γυναικοκτονία
(imerazante.gr)


Στο μεταξύ, στη φροντίδα του «Χαμόγελου του Παιδιού», μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, βρίσκονται προσωρινά τα δύο μικρότερα παιδιά, 14 και 8 ετών, της γυναίκας που δολοφονήθηκε άγρια από τον σύζυγό της στη Ζάκυνθο.

«Έγινε πολύ καλή δουλειά από το νοσοκομείο Ζακύνθου. Υπήρξε μια γενικότερη φροντίδα των παιδιών, από τις πρώτες ώρες, που βέβαια δεν καλύπτει τη φρίκη την οποία περνούσαν» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

 
Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, τα παιδιά - με εισαγγελική εντολή - έχουν πάει στην Αλβανία για την κηδεία της μητέρας τους. «Πρέπει να αποχαιρετήσουν τη μητέρα τους. Πρέπει να πενθήσουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εισαγγελία Ανηλίκων θα αποφασίσει για το μέλλον των ανήλικων παιδιών, με το οικογενειακό περιβάλλον να έχει τον πρώτο λόγο.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL