Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Νέος εκτροχιασμός τρένου / «200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη Μητσοτάκη-Καραμανλή»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέος εκτροχιασμός τρένου / «200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη Μητσοτάκη-Καραμανλή»

Σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στα Τρίκαλα
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

«Ο νέος εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας, έξω από την Τιθορέα αυτή τη φορά, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Ότι ο σιδηρόδρομος έχει καταρρεύσει με ευθύνη των κυρίων Μητσοτάκη και Καραμανλή».

Αυτό τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης για τον εκτροχιασμό τρένου σήμερα Δευτέρα στη Φθιώτιδα.

«200 επιβάτες, που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους, έγιναν σήμερα μάρτυρες αλλά και θύματα της τριετούς πολιτικής αποδιοργάνωσης και καταστροφής. Δεν είναι οι πρώτοι. Δυστυχώς, δεν θα είναι και οι τελευταίοι» σημειώνουν.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ΟΣΕ, εκτός από μια συγγνώμη, οφείλουν και εξηγήσεις για τη νέα αστοχία στα “κλειδιά” και για το αν λειτούργησε η τηλεδιοίκηση» υπογραμμίζουν.

Οι περίπου 200 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 1521, που έφυγε από το Λιανοκλάδι λίγο πριν τις 07:00 για την Αθήνα, έζησαν σήμερα διπλή περιπέτεια. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μισή ώρα μετά την αναχώρησή της από το Λιανοκλάδι, στον παλιό σταθμό του Ελευθεροχωρίου, συγκρούστηκε με αγελάδα και ακινητοποιήθηκε. Στο σημείο έφτασαν τεχνικοί του ΟΣΕ και μετά από έλεγχο το τρένο συνέχισε το ταξίδι του.

Όμως, δεκαπέντε λεπτά αργότερα, λίγο πριν μπει στον σταθμό της Τιθορέας, η αμαξοστοιχία έφυγε από τα κλειδιά και εκτροχιάστηκε καθώς - όπως σημειώνουν οι επιβάτες - «είχαν ξεχασμένα τα κλειδιά προς τη νέα γραμμή με συνέπεια το τρένο να βρεθεί έξω από τις ράγες».

Οι επιβάτες παρέμειναν στον σταθμό της Τιθορέας και περίμεναν να φτάσει το «Λευκό Βέλος» προκειμένου να επιβιβαστούν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

(Φωτογραφία αρχείου)
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL