Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
ΕΑΒ / Κάντε τα στραβά μάτια στις εργασιακές παρανομίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΑΒ / Κάντε τα στραβά μάτια στις εργασιακές παρανομίες

131986510a.jpg

Στα πράσα πιάστηκε η διοίκηση της ΕΑΒ για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιθεώρηση Εργασίας επέβαλε πρόστιμο στην ΕΑΒ, γεγονός το οποίο εξόργισε τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Παπακώστα. Μάλιστα απαίτησε από τον πρόεδρο των εργαζόμενων Νίκο Καπίρη να μην ενεργεί ως πρόεδρος των εργαζόμενων αν δεν έχει προηγούμενη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των εργαζόμενων! Να πληρώσετε εσείς τα πρόστιμα και όχι η ΕΑΒ, του απάντησε ο πρόεδρος των εργαζόμενων.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Επιθεώρηση Εργασίας Θήβας έκανε έλεγχο, ύστερα από καταγγελία του σωματείου. Από ανακοίνωση του προέδρου των εργαζόμενων προκύπτει ότι η διοίκηση της ΕΑΒ αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στην Επιθεώρηση Εργασίας και ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα. Και ο διευθύνων σύμβουλος ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις κυριακάτικες εργασίες. 

«Αποφάσισα να αναστείλω επ' αόριστον τις εργασίες των Κυριακών διότι δεν ανέχομαι τη διακύβευση του κύρους της ΕΑΒ με τέτοιου είδους συμπεριφορές και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση για να διαφυλάξω την εύρυθμη λειτουργία και το συμφέρον της εταιρίας και των εργαζομένων», παραδέχθηκε ο Δ. Παπακώστας και στη συνέχεια επιτέθηκε στους εργαζόμενους. 

«Είναι προφανές ότι επιδεικνύεται υπερβάλων ζήλος για τη δυσφήμηση της ΕΑΒ και το δήθεν καλό των εργαζομένων της», αναφέρει κάνοντας λόγο για «κατ' εξακολούθηση "επίσκεψη" της Επιθεώρησης Εργασίας Θήβας». «Παρακαλώ τον Ν. Καπίρη να πάψει να χρησιμοποιεί τον τίτλο του προέδρου του σωματείου εργαζομένων της ΕΑΒ για ενέργειες που δεν εγκρίνονται από πλειοψηφικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου. Σε ό,τι πράττει από μόνος του, είναι ο Ν. Καπίρης και φέρει πλήρη και ατομική ευθύνη για τις πράξεις το», ήταν η απαίτηση του διευθύνοντος συμβούλου.

Αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στην Επιθεώρηση Εργασίας

«Με αφορμή τη χθεσινή κατ' εξακολούθηση "επίσκεψη" της Επιθεώρησης Εργασίας Θήβας, είναι προφανές ότι επιδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι με ευθύνη σας παραλείπονται νόμιμες διαδικασίες του εργοστασίου. Αποκρύψατε στοιχεία σκοπίμως, που ζητήθηκαν για έλεγχο από την Επιθεώρηση Εργασίας. Απαιτήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, γιατί δώσατε εντολή στα στελέχη σας να μην δώσουν κανένα στοιχείο», του απάντησε ο πρόεδρος των εργαζόμενων και προσθέτει: «Τα πορίσματα των ελέγχων θα σας κοινοποιηθούν. Τα πρόστιμα θα απαιτήσω, με γράμμα που θα δημοσιοποιηθεί παντού σε όλα τα υπουργεία, να τα καταβάλετε εσείς προσωπικά και όχι από το ταμείο της εταιρείας».

Όσον αφορά την απαίτηση Παπακώστα να ενεργεί μόνο μετά από απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου, ο Ν. Καπίρης επισημαίνει ότι «δείχνετε εμπάθεια στο πρόσωπό μου και τιμωρείτε για πολλοστή φορά τους εργαζόμενους» και υπογραμμίζει στον διευθύνοντα σύμβουλο: «Είναι λυπηρό να αγνοείτε τον θεσμικό ρόλο του προσέδρου του σωματείου που έχει εκλεγεί από την πλειοψηφία των εργαζομένων και παρανόμως του ζητάτε να μην χρησιμοποιεί τον τίτλο του προέδρου του σωματείου εργαζομένων ΕΑΒ, για ενέργειες για το καλό των εργαζομένων της. Για να διαφυλάξω τα συμφέροντα των εργαζομένων και του εργοστασίου που προβλέπονται σε νόμους δεν χρειάζεται η πλειοψηφική γνώμη. Έχετε κακούς συμβούλους».

«Ζητήστε συγνώμη από τους εργαζόμενους και καλέστε το σωματείο να συζητήσουμε, ώστε να δοθούν λύσεις προς όφελος όλων μας. Πάντα ήμουν και θα είμαι στη διάθεσή σας για διάλογο. Όχι όμως για να περνάει η ώρα μας. Διάλογος για να λύσουμε προβλήματα των εργαζομένων και του εργοστασίου», καταλήγει ο πρόεδρος των εργαζόμενων δηλώνοντας ότι προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες για να διαφυλάξει «την εύρυθμη λειτουργία και το συμφέρον της εταιρίας και των εργαζομένων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL