Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.6°C
1 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C21.5°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C27.7°C
1 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Υγειονομικοί σε αναστολή / Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή 39 ατόμων για διαμαρτυρία έξω από το σπίτι Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υγειονομικοί σε αναστολή / Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή 39 ατόμων για διαμαρτυρία έξω από το σπίτι Μητσοτάκη

screenshot

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την είδηση ότι 39 υγειονομικοί σε αναστολή που χθες Πέμπτη συμμετείχαν σε διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού στον Λυκαβηττό, συνελήφθησαν από την αστυνομία ενώ επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία.

Αρχικά πενήντα άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων και τελικά σε 39  απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια και παρακώλυση συγκοινωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανέφερε ο γιατρός Αργύρης Νταλιάνης, που είχε προσαχθεί, ο εισαγγελέας μετέτρεψε την προσαγωγή σε σύλληψη χαρακτηρίζοντας φαιδρές τις κατηγορίες. 

Άμεση ήταν η αντίδραση του γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ Πάνου Παπανικολάου ο οποίος με ανάρτησή του ρωτά την ελληνική αστυνομία ποια ακριβώς παρανομία διέπραξαν οι σε αναστολή υγειονομικοί και «μπουζουριάστηκαν στην ΓΑΔΑ».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γ.Γ της ΟΕΝΓΕ:
«Μπορεί παρακαλώ να εξηγήσει κάποιος από την @hellenicpolice ποια ακριβώς παρανομία διέπραξαν οι 30 υπό αναστολή εργασίας υγειονομικοί που μπουζουριάστηκαν στην ΓΑΔΑ; Απαγορεύεται τι ακριβώς, η φυσική παρουσία σε δημόσιο πεζοδρόμιο ή η αλλοίωση επικοινωνιακού ίματζ του Μωυσέως;».

Αντίθετα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καταδίκασε τις διαμαρτυρίες έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού. Όπως ανέφερε, «Καταδικάζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που στοχοποιούν τις οικογένειες που δεν φταίνε σε τίποτα. Δεν μας εκφράζουν και συκοφαντούν τους 7.000 συναδέλφους που αφορά το μέτρο των αναστολών εργασίας. Συκοφαντούν συνολικά το υγειονομικό κίνημα που με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων για άρση αυτού του άδικου μέτρου χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL