Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.9°C14.1°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C17.5°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.9°C
0 BF 100%
Υγειονομικοί σε αναστολή / Τώρα «το συζητάνε» για άρση του αποκλεισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υγειονομικοί σε αναστολή / Τώρα «το συζητάνε» για άρση του αποκλεισμού

ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ανέτρεψε την μέχρι σήμερα γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ίδιου του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων υγειονομικών από το σύστημα Υγείας μέσω της αναστολής εργασίας, μιλώντας στον Ant1 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης για το θέμα του ασθενή στη Θεσσαλονίκη που ενώ είχε βρει μόσχευμα από την Κύπρο δεν έγινε δυνατό να το λάβει επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμος αναισθησιολόγος στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, οι δημοσιογράφοι της υπογράμμισαν ότι «οι περισσότεροι από τους αναισθησιολόγους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι σε αναστολή» και ρώτησαν «μήπως θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση πάνω σε αυτό το θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και η κα Γκάγκα παραδέχθηκε ότι η πιθανότητα να ανοίξει παράθυρο επιστροφής των υγειονομικών σε αναστολή στην εργασία «είναι κάτι που συζητάμε με τον υπουργό, στο υπουργείο και στην κυβέρνηση», συνδέοντας μία αλλαγή στάσης με τα επιδημιολογικά δεδομένα (παρότι οι επιστήμονες προειδοποιούν για επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων μετά το τέλος της θερινής περιόδου). «Θα σας απαντήσω μόλις μπορώ, αυτή την στιγμή δεν μπορώ. Σας απαντώ πάντως ότι το συζητάμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL