Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Δίκη ντράμερ / Ξέσπασε ο πατέρας της 6χρονης για τον κατηγορούμενο - «Είναι άρρωστος»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη ντράμερ / Ξέσπασε ο πατέρας της 6χρονης για τον κατηγορούμενο - «Είναι άρρωστος»

Ντραμς
πηγή Pixabay

Tην απόλυτη βεβαιότητά ότι το παιδί του λέει την αλήθεια σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε καταγγείλει ότι δέχθηκε από την ηλικία των 6 έως των 8 χρόνων εμφανίστηκε ο πατέρας του νεαρού κοριτσιού, ενώπιον δικαστηρίου, από τον κατηγορούμενο πρώην ντράμερ γνωστού συγκροτήματος. Παράλληλα την ίδια άποψη όπως κατέθεσε, έχει σχηματίσει και η ψυχολόγος της αστυνομίας, η οποία κατάφερε να την εμπιστευτεί το νεαρό κορίτσι και να την εξιστορήσει όσα βίωσε στα χέρια του κατηγορούμενου,  τα οποία την έχουν σημαδέψει στα χρόνια που μεσολάβησαν.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το παιδί μου λέει την αλήθεια. Είμαι σίγουρος 1000%». Το παιδί δεν είναι φαντασιόπληκτο, τα πράγματα έγιναν όπως τα λέει. Εγώ της είπα ότι οι μεγάλοι έχουν την ευθύνη και τα παιδιά δεν πρέπει να ντρέπονται», είπε με σπασμένη τη φωνή ο μάρτυρας, επικαλούμενος τα συμπεράσματα της αστυνομικού ψυχολόγου που εξέτασε τη μικρή.

«Ο κατηγορούμενος, μου είπε, «πρέπει να πάει φυλακή γι αυτά που κάνει στα παιδάκια». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πριν από λίγο καιρό η κόρη του, του είπε «το σκέφτομαι ακόμα αυτό που έγινε τότε. Θα έπρεπε και εγώ να είχα αντιδράσει, να είχα κάνει κάτι. Το σκέφτομαι τώρα και τρέμουν τα πόδια μου. Πραγματικά την κοίταξα και έτρεμε ολόκληρη. Έτρεμε τόσα χρόνια μετά» ανέφερε και χαρακτήρισε «άρρωστο» τον κατηγορούμενο καθώς «έβρισκε ηδονή χαϊδεύοντας ένα παιδί».

Η συνήγορος του κατηγορούμενου επανέφερε το αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αίτημα για το οποίο επιφυλάχθηκε το δικαστήριο. Ο πατέρας του κοριτσιού ξέσπασε στις επίμονες ερωτήσεις της υπεράσπισης να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Η μητέρα της ανήλικης κατέθεσε με την ίδια βεβαιότητα για το αληθές του περιεχομένου όσων είχε πει το παιδί της. Μάλιστα , πολλές από τις ερωτήσεις της υπεράσπισης θεωρήθηκαν εκτός ορίων με αποτέλεσμα η πρόεδρος εξοργισμένη να τις απαγορεύσει και ο εισαγγελέας να σχολιάσει «γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανούς κατάστασης».

Οι αποκαλύψεις της ψυχολόγου

Στο βήμα του μάρτυρα κατέθεσε η ψυχολόγος, αξιωματικός της αστυνομίας, η οποία έκανε επί χρόνια συνεδρίες με το παιδί. Η μάρτυρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ανήλικη βίωσε όσα καταγγέλλει.

«Η σταθερότητα, η συνέπεια , το γεγονός ότι δεν έχει πέσει σε αντιφάσεις οδηγούν στη βεβαιότητα ότι όσα αναφέρθηκαν από το παιδί είναι πραγματικά βιωματικά» τόνισε η ψυχολόγος.

«Το παιδί σε αυτή την ηλικία (σ.σ. 5-6 ετών) δεν μπορούσε να κατανοήσει πώς ένας άνθρωπος που παίζει μαζί του καταφεύγει σε τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό που την μπλόκαρε, την αναστάτωσε ήταν όταν της ζήτησε να αγγίξει το πέος του. Αυτό ήταν ίσως από τα τελευταία γεγονότα… Η ενοχή που κινητοποιήθηκε την μπλόκαρε ώστε να αναλάβει δράση και να φύγει.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο της αστυνομίας «αυτό εκμεταλλεύονται όσοι έχουν παιδοφιλικά χαρακτηριστικά» κάνοντας παράλληλα λόγο για «σοβαρή συναισθηματική σύγχυση και μπλοκάρισμα» του παιδιού και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος ήταν πρόσωπο εμπιστοσύνης για την οικογένεια και δεν μπορούσε να σκεφτεί «πονηρά» γι αυτόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL