Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Ιτέα / Απέφυγαν τα χειρότερα Δελφοί και Γαλαξίδι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιτέα / Απέφυγαν τα χειρότερα Δελφοί και Γαλαξίδι

ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Twitter

Οι μικρής έντασης άνεμοι το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη βοήθησαν να μην χαθεί εντελώς ο έλεγχος των πύρινων μετώπων που από την περιοχή της βόρειας Ιτέας κινούνται ανατολικά προς Δελφούς και νότια προς το Γαλαξίδι.

Νωρίς το μεσημέρι το Πυροσβεστικό Σώμα προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, κατά την οποία ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι πλέον «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο» στην περιοχή (όπως και τις άλλες που αντιμετωπίστηκαν χτες). Οι φλόγες στη Φωκίδα κατέκαψαν 3.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης και 9.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης, κατά τον ίδιο.

Παραδόξως, την ώρα γίνονταν οι δηλώσεις για απουσία ενεργών μετώπων στις φωτιές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, η ίδια στο λογαριασμό της στο Twitter αναφερόταν στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που αντιμετώπιζαν φωτιά στο Πόρτο Γερμενό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι φλόγες απείλησαν σε πολλές περιπτώσεις κατοικημένες περιοχές. Με το πρώτο φως της ημέρας αναμενόταν η άφιξη εναέριων μέσων προκειμένου να ενισχυθεί η από εδάφους προσπάθεια των δεκάδων πυροσβεστών, αλλά και εκατοντάδων εθελοντών, κατοίκων και αγροτών. Όμοροι Δήμοι και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διέθεσαν επιπλέον υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα.

«Μέσα στη νύχτα μάς βοήθησε η ύφεση των ανέμων. Μας ανησυχεί το μέτωπο από Ιτέα προς Αγία Ευθυμία» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δελμούζος, ο οποίος τόνισε ότι αναμένεται «ενισχυμένη παρουσία σε εναέρια μέσα για να βοηθήσουν αποτελεσματικά». Ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής ανέφερε σχετικά ότι χτες και κατά τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε βάρος στο να προστατευτούν οικισμοί και επιχειρήσεις.

Οι φλόγες χτες και κατά τη διάρκεια της νύχτας απείλησαν τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Ιτέας αλλά και γεωτρήσεις που παρέχουν νερό στο δίκτυο ίδρευσης της Ιτέας. Αντίστοιχη ήταν η απειλή για αντλιοστάσια σε περιοχές του Δήμου Δελφών. Τα παραπάνω είχαν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα παροχής νερού, την ώρα που οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς στα μέτωπα.

Εκκενώθηκε μεταξύ άλλων καταφύγιο με αδέσποτα, που μεταφέρθηκαν σε διαφορετικούς χώρους. «Όλα τα αδέσποτα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια χάρη στην τεράστια κινητοποίηση του δήμου, της φιλοζωικής, αλλά και δεκάδων εθελοντών» είπε σχετικά ο κ. Ταγκαλής.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL