Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
ΕΣΗΕΑ / Κλιμακώνει τις διεκδικήσεις της σε ΕΡΤ και δημόσια ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΗΕΑ / Κλιμακώνει τις διεκδικήσεις της σε ΕΡΤ και δημόσια ΜΜΕ

ΕΣΗΕΑ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που διεκδικούν οι δημοσιογράφοι με θεσμικά αλλά και οικονομικά αιτήματα φαίνεται πως μετατρέπονται, ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά, σε πεδίο έντασης μεταξύ της ΕΣΗΕΑ και της διοίκησης της ΕΡΤ, ιδίως μετά την απεργοσπασία που επιχείρησε η διοίκηση, στη διάρκεια της τετράωρης στάσης εργασίας των δημοσιογράφων την περασμένη Τρίτη.

Επιπλέον, ο αυταρχισμός που επέδειξε η διοίκηση, πιέζοντας εργαζόμενους να σπάσουν τη στάση εργασίας πριν ακόμα κοινοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου ότι είναι παράνομη (όχι όμως και καταχρηστική), έχει προκαλέσει αναβρασμό μεταξύ των εργαζομένων, όχι μόνο στο Ραδιομέγαρο της Αθήνας, αλλά σε όλες τις δομές της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα. Διότι από όλα τα δημόσια Μέσα όπου έγινε χθες με 100% επιτυχία η απεργιακή κινητοποίηση, ΑΠΕ, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης Επικοινωνίας, Δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί κ.ά., μόνη η διοίκηση της ΕΡΤ ήταν αυτή που αντέδρασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε χθες να προχωρήσει σε νέα τετράωρη στάση εργασίας αύριο Παρασκευή και η απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα. Αναμένοντας μια «αξιοπρεπή» πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης, οι σκέψεις κλιμακώνονται, ακόμα και για εφαρμογή των προτάσεων για 24ωρες απεργίες το επόμενο διάστημα.

Μεγάλο «αγκάθι» στην επιτυχία της στάσης εργασίας αποτελεί η στάση που θα κρατήσει η ΕΣΗΕΜ-Θ, η οποία έχει προγραμματίσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. σήμερα. Στην ημερήσια διάταξη του σωματείου των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης είναι η συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και το αίτημα των εργασιακών εκπροσώπων της ΕΡΤ3 Στέλιου Νικητόπουλου και Αλ. Τριανταφύλλου για δίωρη στάση εργασίας 2-4 μ.μ. προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση εργαζομένων σχετικά με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήθηκε ερήμην των εργαζομένων της ΕΡΤ3.

Να σημειωθεί ότι σε αναμονή βρίσκεται και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων στην ΕΡΤ και των άλλων ειδικοτήτων προσωπικού, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων, η οποία περιλαμβάνει προτάσεις για μη μισθολογικές παροχές προς τους εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL