Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
ΕΡΤ / Πρωτοφανές - Έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσω ΕΡΤ3
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ / Πρωτοφανές - Έστησαν απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσω ΕΡΤ3

Δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3
(SCREENSHOT/ERTFLIX.GR)

Η ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα έφτασε στο σημείο να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσω της ΕΡΤ3, μεταδίδοντας με αυτόν τον τρόπο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά το γεγονός ότι η ΕΣΗΕΑ είχε κηρύξει στάση εργασίας 12.00 - 16.00 στα δημόσια ΜΜΕ, το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 μεταδόθηκε 14.00 - 15.00 μέσω Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την οργισμένη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ. Μάλιστα η διοίκηση της ΕΡΤ προσέφυγε κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας τη βελτίωση των θεσμικών και οικονομικών όρων εργασίας των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ.

«Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτες οι μέθοδοι που μετέρχεται η διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να απαξιώσει τις δυναμικές διεκδικήσεις των δημοσιογράφων, που αγωνίζονται για τα θεσμικά και οικονομικά δικαιώματά τους» τονίζουν ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ.

«Για αυτές τις ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ έχει ήδη ενημερωθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και έχει προσκληθεί στην Αθήνα η πρόεδρος κυρία Dominique Pradalié» υπογραμμίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΕΡΤ, που έσυρε τις δημοσιογραφικές μας Ενώσεις στα δικαστήρια, για να κρίνουν ως παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας, που προκηρύξαμε χτες σε όλα τα δημόσια μέσα, ζητώντας την άμεση ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στα δημόσια μέσα.

Στη συνέχεια, και αφού το δικαστήριο δεν είχε εκδώσει ακόμη την απόφασή του και η στάση των δημοσιογράφων βρισκόταν σε εξέλιξη, η διοίκηση της ΕΡΤ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσω της ΕΡΤ-3, μεταδίδοντας το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-3 από την ΕΡΤ-1.

Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτες οι μέθοδοι που μετέρχεται η διορισμένη διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να απαξιώσει τις δυναμικές διεκδικήσεις των δημοσιογράφων, που αγωνίζονται για τα θεσμικά και οικονομικά δικαιώματά τους.

Για αυτές τις ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ έχει ήδη ενημερωθεί η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και έχει προσκληθεί στην Αθήνα η Πρόεδρος κυρία Dominique Pradalié.

Τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των συναδέλφων και δε θα ανεχτούν οποιαδήποτε προσβολή του δικαιώματος των εργαζόμενων στην απεργία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL