Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
10ο Τhessaloniki Pride / Eικόνες από την πολύχρωμη παρέλαση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

10ο Τhessaloniki Pride / Eικόνες από την πολύχρωμη παρέλαση

screenshot/thessaloniki pride

Με την Παρέλαση Υπερηφάνειας που πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης και με συναυλία κάτω από τον φωταγωγημένο με τα χρώματα του ουρανίου τόξου Λευκό Πύργο ολοκληρώνεται το 10ο Thessaloniki Pride που διοργανώθηκε με σύνθημα “Μάθημα Αποδοχής” και έχοντας ως ορίζοντα το 2024, όποτε η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το EuroPride (το κεντρικό Pride της Ευρώπης).

Χαιρετισμούς πριν από την έναρξη της παρέλασης απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ΜΚΟ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και των Οικολόγων Πρασίνων.

Φωτ: thessnews.gr

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη πρόταση νόμου «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας» που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 17/6 .

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης διεξάγεται μια ξεχωριστή γιορτή, η οποία έχει ως στόχο όλα τα μέλη της κοινωνίας να είναι σε θέση να ζουν χωρίς φόβο, βία και προκαταλήψεις. Φέτος, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και στη Θεσσαλονίκη, με χιλιάδες πολίτες να γεμίζουν την Τσιμισκή.

Αφού ολοκληρωθεί η παρέλαση, θα ακολουθήσει συναυλία κάτω από τον φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, Λευκό Πύργο, το πρώτο μνημείο στην Ελλάδα που φωταγωγήθηκε πριν από δέκα χρόνια στα χρώματα της διοργάνωσης.

Στη συναυλία το παρών θα δώσουν σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η Κατερίνα Στικούδη, οι House of Drama, οι Incognito, οι Delta αλλά και οι The Mode . Επίσης, θα γίνουν πολλά drug Show από τους Raw Bee Candles, Angel Seemen, Colopy Lala, Heelcat, Binboy, Fatality, Catina Bella και Mystique Von Rogue.

Φωτ: thessnews.gr
Φωτ: thessnews.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL