Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Νοσοκομείο Σαντορίνης / Μεγάλη αύξηση κρουσματων κορωνοϊό - Τραγικά κενά σε γιατρούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο Σαντορίνης / Μεγάλη αύξηση κρουσματων κορωνοϊό - Τραγικά κενά σε γιατρούς

νοσοκομείο Σαντορίνη
EUROKINISSI/KLODIAN LATO

Σε λειτουργικό αδιέξοδο βρίσκεται το νοσοκομείο Σαντορίνης μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων κορωνοϊού και τις σημαντικές ελλείψεις γιατρών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι οι εργαζόμενοι στο εν λόγω νοσοκομείου περιέγραψαν ότι «η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ» καθώς στις «βασικές ειδικότητες γιατρών δεν υπάρχει ούτε ένας. Τα περιστατικά κορωνοϊού έχουν αυξηθεί κατά πολύ τις τελευταίες ημέρες».

«Την τελευταία εβδομάδα, 13 με 20 Ιουνίου, στο νοσοκομείο θετικοποιήθηκαν 45 ασθενείς με κορωνοϊό. Και στο νοσοκομείο προσέρχονται όσοι έχουν πιο βαριά συμπτώματα. Όσοι έχουν ήπια συμπτώματα, δεν προσέρχονται καν στο νοσοκομείο. Θετικοποιούνται στα φαρμακεία ή στον ΕΟΔΥ και τίθενται σε καραντίνα» τόνισε ο Μ. Γιαννάκος σημειώνοντας ότι «πριν από 10 ημέρες, οι θετικοί ασθενείς που προσερχόνταν στο νοσοκομείο ήταν ελάχιστοι. Μάλιστα σήμερα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο τρεις ασθενείς με κορωνοϊό».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει με τη στελέχωση του νοσοκομείου» την ώρα που το νησί κατακλύζεται από τουρίστες. «Το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από τις βασικές ειδικότητες γιατρών. Παθολόγος, κανένας. Υπάρχει μόνο ένας γενικός γιατρός που καλύπτει τα ΤΕΠ, την παθολογική κλινική, τα περιστατικά κορωνοϊού», τόνισε ο ίδιος.

«Από περιφερειακά ιατρεία έρχονται και καλύπτουν κάποιες εφημερίες δύο ακόμη γενικοί γιατροί. Καρδιολόγος, δεν υπάρχει κανένας. Αναισθησιολόγος, εδώ και μία εβδομάδα δεν υπάρχει κανένας. Ο μοναδικός -ηλικιωμένος- αναισθησιολόγος πήρε άδεια να ξεκουρασθεί. Μικροβιολόγος, δεν υπάρχει κανένας. Παιδίατρος, δεν υπάρχει κανένας. Ο μοναδικός που υπηρετεί, λείπει με αναρρωτική άδεια. Πού είναι η ΑΕΜΥ Α.Ε. που διοικεί το νοσοκομείο και συνεχώς διαφημίζει ο υπουργός να κάνει προσλήψεις;» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Τέλος, ο Μ Γιαννάκος σημειώνει ότι για «άλλο ένα καλοκαίρι, τα νησιά μένουν υγειονομικά ανοχύρωτα. Καλούμε το υπουργείο να καλύψει τα τραγικά κενά σε γιατρούς και προσωπικό του νοσοκομείου Σαντορίνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL