Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού / Οι ψευδοπροφήτες, τα «θαύματα» και οι πολιτικές παρεμβάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού / Οι ψευδοπροφήτες, τα «θαύματα» και οι πολιτικές παρεμβάσεις

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες με αναφορά σε ποινικές ευθύνες και πολιτικές παρεμβάσεις που σταμάτησαν την έρευνα για τους Αγίους Ισιδώρους του Λυκαβηττού, προχώρησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος μετά την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που εφιστούσε στους πιστούς την προσοχή για ψευδοπροφήτες που έχουν εντοπιστεί εντός της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος με ραδιοφωνική του συνέντευξη κατήγγειλε ότι οι Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού αποτελούν μεγάλη πληγή για την Εκκλησία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα», επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο εντάθηκε πάρα πολύ με τον κορωνοϊό «και βλέπατε κυρίως ιερωμένους να παριστάνουν τους προφήτες λέγοντας διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναστατώνεται». 

Πολιτικές παρεμβάσεις

Ο ιεράρχης στη συνέντευξή του, υποστήριξε ακόμα ότι αν και έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις οι οποίες είναι όλες καταπέλτης μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα. 

«Δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω γιατί είμαι αγανακτισμένος. Εδώ υπάρχει και ποινική διάσταση που θα έπρεπε να έχει καθαιρεθεί για εμένα δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Όταν λέει κάτι η εκκλησία και έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτεία για κάποιο θέμα αμέσως όλοι αντιδρούν. Γιατί όμως η πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά και απειλούν χωρίς να θέλω να πω ονόματα».

Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιο που εξέδωσε και αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς της χώρας στις 19 Ιουνίου, την Κυριακή των Αγίων Πάντων, ανέφερε χωρίς να κατονομάζει τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού ότι  οι ψευδοπροφήτες αυτοί έχουν παρασύρει αρκετούς πιστούς οι οποίοι κινδυνεύουν να καταλήξουν σε σχίσμα ή αίρεση διευκρινίζοντας παράλληλα πως κάποιοι από αυτούς αυτοπροσδιορίζονται ως διδάσκαλοι και μελλοντολόγοι, άλλοι παρερμηνεύουν λόγια αγίων και άλλοι πάλι αναφέρονται σε διάφορους γέροντες που προφητεύουν επικείμενες καταστροφές και πολέμους.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL