Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Γιάννης Ντουσάκης / «Με χτύπησαν με κρότου-λάμψης σε ευθεία βολή. Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Ντουσάκης / «Με χτύπησαν με κρότου-λάμψης σε ευθεία βολή. Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω»

Για τις δραματικές στιγμές που έζησε, μίλησε ο 21χρονος φοιτητής Γιάννης Ντουσάκης που χτυπήθηκε εν ψυχρώ στο πρόσωπο με ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου – λάμψης από τα ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Ντουσάκης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου καθώς έχει σπάσει η άνω γνάθος του, περιγράφει, τον πανικό, και την οργή του όταν είδε στο νοσοκομείο τους ένστολους αστυνομικούς να ρωτούν επίμονα για αυτόν. Όπως είπε νιώθει τυχερός γιατί γλύτωσε από μια «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Δηλώνει πως η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν έρχεται για να προστατέψει, αλλά για να χτυπά όποιον δηλώνει τη διαφωνία του. Και απαντά στην περίφημη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, «ή με τη βιβλιοθήκη ή με τις βαριοπούλες».

Ταυτόχρονα καλεί τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές του να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Την ίδια ώρα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση του 21χρονου όταν πήρε εξιτήριο από το «Ιπποκράτειο», και μία ημέρα μετά νοσηλεύθηκε ξανά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL