Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Βιασμός 24χρονης / Παύθηκε ο εισαγγελέας Διαφάνειας επειδή ζήτησε το υπόμνημα της Γεωργίας Μπίκα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βιασμός 24χρονης / Παύθηκε ο εισαγγελέας Διαφάνειας επειδή ζήτησε το υπόμνημα της Γεωργίας Μπίκα!

Η Γεωργία Μπίκα
(INTIME NEWS/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)

Ερωτηματικά γεννά η αιφνίδια παύση του εισαγγελέα για θέματα Αρχής Διαφάνειας κ. Βασ. Φλωρίδη, ακριβώς τη στιγμή που επρόκειτο να εξετάσει το υπόμνημα το οποίο του κατέθεσαν οι συνήγοροι της Γεωργίας Μπίκα, με το οποίο του ζητούσαν να ελέγξει τυχόν παραλείψεις στην εισαγγελική πρόταση που απαλλάσσει όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση των καταγγελιών για ομαδικό βιασμό της την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Θυμίζουμε ότι η Γεωργία Μπίκα είχε καταγγείλει πως ναρκώθηκε και βιάστηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης από γόνους γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών, μετά από πάρτι - ρεβεγιόν που πραγματοποιήθηκε εκεί. Μετά από σκοτεινές καθυστερήσεις σε ελέγχους και εξετάσεις αίματος, η εισαγγελέας Κ. Κλιάμπα κατέληξε σε μια πρόταση η οποία όχι μόνο απάλλασσε τους κατηγορούμενους, αλλά χρέωνε στη Γεωργία Μπίκα δόλο και προσπάθεια εξαπάτησης των Αρχών προκειμένου να αποκομίσει οφέλη. Κάτι το οποίο δεν αποτελούσε αρμοδιότητά της, εκτός και αν προχωρούσε σε άσκηση δίωξης κατά της Γ. Μπίκα.

Οι συνήγοροι της νεαρής κοπέλας έστειλαν υπόμνημα προκειμένου να ερευνηθούν οι παραλείψεις της εισαγγελικής πρότασης, το οποίο ο κ. Φλωρίδης ζήτησε -ως όφειλε- από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Θεσσαλονίκης κ. Α. Καμηλάρη. Όταν ο τελευταίος αρνήθηκε να παραδώσει το υπόμνημα στον κ. Φλωρίδη με την αιτιολογία ότι «δεν είναι δική του υπόθεση», ο εισαγγελέας Διαφάνειας διαμαρτυρήθηκε έντονα, εισπράττοντας την άμεση παύση του από τον προϊστάμενό του.

Στο θέμα έσπευσε να τοποθετηθεί και η υπερσυντηρητική Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, η οποία έκρινε μόνη της ότι η Κλιάμπα έκανε καλά τη δουλειά της - κάτι που, βέβαια, αποτελεί αρμοδιότητα άλλων και όχι της ΕΕΕ.

Η Γ. Μπίκα και οι συνήγοροί της επιμένουν στην επανεξέταση της εισαγγελικής πρότασης, σε μια υπόθεση όπου η ισχύς των κατηγορουμένων και η στάση των δικαστικών δημιουργεί κακούς συνειρμούς.   

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL