Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Σεμίνα Διγενή / Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει φίμωση από το Youtube
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεμίνα Διγενή / Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει φίμωση από το Youtube

ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ
EUROKINISSI/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) καταδικάζει την αναστολή λειτουργίας του καναλιού της Σεμίνας Διγενή στο Youtube και ζητεί την επαναφορά του.

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι αδυνατεί να καταλάβει με ποιο τρόπο το κανάλι «υποκινούσε τη βία ή ενθάρρυνε επικίνδυνες, παράνομες δραστηριότητες», καθώς πρόκειται αποκλειστικά για εκπομπές της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή που είναι προϊόν πνευματικής της ιδιοκτησίας της οι οποίες είχαν προβληθεί στο παρελθόν στην ελληνική τηλεόραση καθώς και αφηγήσεις πολιτιστικού περιεχομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως τονίζεται η αναστολή προβολής του καναλιού είναι αυθαίρετη και στερείται λογικής.

Η αναστολή λειτουργίας του καναλιού της δημοσιογράφου στο Youtube, τη φιμώνει και τη λογοκρίνει όπως σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την αναστολή της λειτουργίας του καναλιού της συναδέλφου Σεμίνας Διγενή στο Youtube.

Το κανάλι αναμεταδίδει αποκλειστικά εκπομπές της, προϊόν πνευματικής της ιδιοκτησίας, που είχαν προβληθεί στο παρελθόν στην ελληνική τηλεόραση καθώς και αφηγήσεις πολιτιστικού περιεχομένου, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη Google ως «επιβλαβές ή επικίνδυνο περιεχόμενο».

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε με ποιο τρόπο οι εκπομπές της συναδέλφου, στις οποίες, εκτός των άλλων, συμμετείχαν λαμπρά ονόματα της Τέχνης και του Πολιτισμού εντάσσονται στην κατηγορία όσων: «παραβιάζουν κανόνες και υποκινούν βία ή ενθαρρύνουν επικίνδυνες παράνομες δραστηριότητες, που ενέχουν εγγενή κίνδυνο σοβαρών σωματικών βλαβών ή θάνατο». Η αναστολή προβολής του καναλιού είναι αυθαίρετη και στερείται λογικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί την επαναφορά του καναλιού, διότι η αναστολή της λειτουργίας του φιμώνει και λογοκρίνει τη συνάδελφο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL