Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.4°C19.8°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.5°C15.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C18.7°C
4 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Ελένη Τοπαλούδη / Ομόφωνα ένοχοι χωρίς ελαφρυντικό οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελένη Τοπαλούδη / Ομόφωνα ένοχοι χωρίς ελαφρυντικό οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους δυο κατηγορούμενος για τη δολοφονία και τον βιασμό της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Έτσι η ποινή των ισοβίων και των 15 ετών δεν κατέπεσε. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχαν κριθεί ομόφωνα ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι δύο κατηγορούμενοι. Την ετυμηγορία  του δικαστηρίου ανακοίνωσε η πρόεδρος, κηρύσσοντας τους 24 και 22 ετών σήμερα κατηγορούμενους ενόχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ομαδικό βιασμό.

Να σημειωθεί ότι κατά την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ροδίτη προκλήθηκε ένταση καθώς χαρακτήρισε «μη αποτρόπαιο» το έγκλημα με θύμα τη νεαρή φοιτήτρια, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της οικογένειάς της.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας της 21χρονη φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, ξέσπασε σε κλάματα, ενώ από το ακροατήριο ακούστηκε «μπράβο»

Στο πλευρό των γονιών της Ελένης βρέθηκαν στο δικαστήριο βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα,  ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Βούτσης και ο βουλευτής του Μερα25 Κρίτων Αρσένης.

«Είναι οδυνηρό να βιώνεις κάθε φορά τα βασανιστήρια που υπέστη το παιδί σου. Είναι μια επώδυνη, ψυχοφθόρα διαδικασία να ακούς πώς επί 3,5 βασανίστηκε η Ελένη, που βίωσε όλα τα είδη βίας σωματικής και λεκτικής» είχε τονίσει νωρίτερα η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Το μέγα ερώτημα είναι εάν θα «σπάσουν» για τους δυο κατηγορούμενους τα ισόβια, καθώς σε πρώτο βαθμό οι δυο νεαροί δράστες έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 15ετή κάθειρξη. 

Αυτή την ώρα οι δικηγόροι υπεράσπισης αγορεύουν για την αναγνώριση των ελαφρυντικών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση της ποινής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL