Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα / Οι δικαστές να λάβουν υπόψιν την ευρωπαϊκή νομοθεσία anti-SLAPP για την Στ. Πουλημένη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα / Οι δικαστές να λάβουν υπόψιν την ευρωπαϊκή νομοθεσία anti-SLAPP για την Στ. Πουλημένη

RSF ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ
Twitter

Με ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρούν στο Twitter οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα επανέρχονται στο θέμα της εξοντωτικής αγωγής υψηλόβαθμου στελέχους της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. κατά του Alterthes και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη. Ο λόγος είναι ότι η τελευταία σε ρεπορτάζ της τον ανέφερε επώνυμα ως καταδικασθέντα σε δημόσια δίκη για παράβασεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από την Ελληνικός Χρυσός.

Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα τονίζουν ότι το ελληνικό δικαστήριο που κρίνει την υπόθεση θα πρέπει να λάβει υπόψιν την πρόσφατη ενωσιακή νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία δημοσιογράφων και πολιτών από στρατηγικές μηνύσεις εταιρειών, που αποσκοπούν στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωσή τους, ώστε να εμποδίζεται η συμμετοχή τους στα κοινά. (SLAPP - Strategic lawsuit against public participation, Στρατηγικές Μηνύσεις κατά της Δημόσιας Συμμετοχής).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι καταχρηστικές αγωγές SLAPP θίγουν άμεσα την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα των πολιτών στη γνώση γιατί λειτουργούν εκφοβιστικά, όχι μόνο απέναντι στους δημοσιογράφους αλλά απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε στην ΑΥΓΗ η ίδια η δημοσιογράφος, ενόψει της δίκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL