Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Θάνος Πλεύρης / Πότε και πού θα βγει η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θάνος Πλεύρης / Πότε και πού θα βγει η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους

κορωνοϊός - μασκα
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Αύριο αποφασίζεται το πότε θα βγουν οι μάσκες και σε ποιους χώρους θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της, ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας «πάμε επί της αρχής σε μεγαλύτερο περιορισμό της υποχρεωτικότητας της μάσκας, αλλά οι χώροι ως χώροι θα αποφασιστούν αύριο από την Επιτροπή». 

«Αύριο θα συζητηθεί στην Επιτροπή η χρήση της μάσκας από 1η Ιουνίου και περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις των επιστημόνων. Η μάσκα σίγουρα θα παραμείνει σε κάποιους εσωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία, σύμφωνα με το όσα θα μας υποδείξει η Επιτροπή. Επίσης, είμαστε επιφυλακτικοί για τα σχολεία, καθώς ολοκληρώνουν στις 15 Ιουνίου και υπάρχουν και οι πανελλαδικές που θέλουμε να έχουμε προστατευμένα τα παιδιά μας», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Θάνος Πλεύρης.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας στα αεροπλάνα, όπου και υπάρχει μία σύγχυση όπως σημείωσαν οι δημοσιογράφοι στον υπουργό ο Θάνος Πλέυρης, υποστήριξε ότι αυτό συμβαίνει εξαιτίας ευρωπαϊκής σύστασης ότι από τις 16 Μαΐου στα αεροπλάνα η μάσκα δε θα υποχρεωτική. Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να προσπαθήσουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή».

Πάντως, ο Θ. Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το φθινόπωρο να χρειαστεί να επανέλθουν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL