Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Δολοφονία Καρολάιν / Ισόβια και 11,5 χρόνια φυλάκιση στον Αναγνωστόπουλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Καρολάιν / Ισόβια και 11,5 χρόνια φυλάκιση στον Αναγνωστόπουλο

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και τη θανάτωση του σκύλου. Στην ποινή που ανακοίνωσε το δικαστήριο περιλαμβάνεται και η καταδίκη για τα πλημμελήματα της ψευδούς κατάθεσης κατ΄ εξακολούθηση και της ψευδούς καταγγελίας.

Παράλληλα στον ίδιο επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Νωρίτερα, ο Μπ. Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά.

Μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον 34χρονο, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς δηλαδή να του αναγνωριστεί βρασμός ψυχικής ορμής, κακοποίησης ζώου αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που αντιμετωπίζει.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, το δικαστήριο κρίνει πως δεν πρέπει να τύχει των ελαφρυντικών περιστάσεων που ζήτησε ο πιλότος.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε ό,τι αφορά το ελαφρυντικοό για τον σύννομο βίο, η στάση του κατηγορούμενου να βάλει στο όνομα του οικόπεδο που αγόρασε και με χρήματα, ύψους 50.000 ευρώ, που έδωσε η οικογένεια της Καρολάιν δεν «είναι στάση ανθρώπου που φέρεται έντιμα στις συναλλαγές του».

Όσον αφορά στο ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, το δικαστήριο εκτιμά ότι ένας χρόνος μόλις μετά το έγκλημα είναι πολύ λίγος για να φανεί οποιαδήποτε μεταστροφή του κατηγορούμενου να ζήσει με αρχές δικαίου. Επιπλέον το δικαστήριο τόνισε ότι ο κατηγορούμενος δεν προσκόμισε έγγραφο από τις φυλακές για την συμπεριφορά του κατά τον χρόνο κράτησης και τυχόν πειθαρχικές ποινές.

Ο πιλότος άκουσε την απόφαση δικαστών και ενόρκων χωρίς να αντιδράσει.

«Να μη δώσετε ελαφρυντικά, τα εγκλήματά του είναι ειδεχθή»

Να μη δεχθεί το δικαστήριο την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που αιτήθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ζήτησε νωρίτερα από το δικαστήριο η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη σε ανάγκη να «μην χάνεται το μέτρο» είπε πως «είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι εδώ δεν πρέπει να δοθούν ελαφρυντικές περιστάσεις. Είναι αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικό, στη λογική ότι ήταν καλός οικογενειάρχης μέχρι να σκοτώσει την οικογένειά του».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. «Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά τον χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, είναι να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα και άλλες αξίες. Ναι είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή όμως να λέμε ότι τα εγκλήματα που τέλεσε ήταν μια "παραφωνία" στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα», είπε.

 Η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί για τη δολοφονία της Καρολάιν η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που όπως είπε «πιο δίκαιη ποινή δεν υπάρχει». Επιπλέον ζήτησε να του επιβληθεί για τη θανάτωση του ζώου κάθειρξη 10 ετών και από άλλα δύο έτη για τις πλημμεληματικές ψευδείς καταθέσεις όπως και χρηματική ποινή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL