Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.8°C
3 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
3 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.1°C20.0°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
24.4°C28.8°C
6 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 94%
ΜΑΤ στο ΑΠΘ / Βίντεο ντοκουμέντο από καθηγητή – Μαρτυρία φοιτητή που δέχθηκε επίθεση από ασφαλίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΑΤ στο ΑΠΘ / Βίντεο ντοκουμέντο από καθηγητή – Μαρτυρία φοιτητή που δέχθηκε επίθεση από ασφαλίτες

ΜΑΤ στο ΑΠΘ
(SCREENSHOT/YOUTUBE.COM)

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που αποτυπώνει την εισβολή των ΜΑΤ στο Βιολογικό και την σύλληψη με βάναυσο τρόπο ενός ατόμου από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ανήρτησε στο Twitter ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ, Σπύρος Γκέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής καθηγητής, «5-6 άτομα με πολιτικά έχουν περάσει χειροπέδες σε φοιτητή Πληροφορικής (το Τμήμα Πληροφορικής στεγάζεται στο ίδιο κτίριο) γιατί -λέει-δεν τους έδινε ταυτότητα. Ο φοιτητής φώναζε ότι δεν θα δώσει ταυτότητα σε τύπους με πολιτικά, καλούσε τους παρακέιμενους να τραβήξουν φωτογραφίες και φώναζε να ειδοποιήσουν τον Πρόεδρο του Τμήματος».

«Η καταστολή και αστυνομοκρατία και η βία ασφαλιτών δεν μπορεί να είναι απάντηση  στους βάρβαρους που καταστρέφουν το έργο» αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής Σπύρος Γκέλης. 

Η καταστολή και αστυνομοκρατία και η βία ασφαλιτών ΔΕΝ μπορεί να είναι απάντηση στους βάρβαρους που καταστρέφουν το έργο.

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή του στο Twitter «Η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει. Φοβόμαστε για τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών μας πλέον. Αυτό ΔΕΝ είναι ακαδημαϊκό περιβάλλον».

Ο φοιτητής που δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς με πολιτικά οι οποίοι του έδεσαν τα χέρια με tire up και πήγαν να του πάρουν το κινητό, έδωσε μαρτυρία στην κάμερα.  Πρόκειται για τον Αντώνη Σιδηρόπουλο, φοιτητή της Πληροφορικής ο οποίος ανέφερε ότι τον άφησαν όταν πλησίασαν οι τηλεοπτικές κάμερες και μια καθηγήτρια της Βιολογίας. Ο φοιτητής πήγαινε στις 8 χθες το πρωί να παρακολουθήσει μάθημα στο κτίριο του Βιολογικού καθώς εκεί στεγάζεται και το τμήμα Πληροφορικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL