Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Κυριάκος Πιερρακάκης / Σταμάτησε την επιδότηση για γρήγορο ίντερνετ – Τελείωσαν τα χρήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριάκος Πιερρακάκης / Σταμάτησε την επιδότηση για γρήγορο ίντερνετ – Τελείωσαν τα χρήματα

Κυριάκος Πιερρακάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Ψυχρολουσία για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που επιθυμούσαν να αποκτήσουν γρήγορο ίντερνετ με οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε ξαφνικά τέλος στο πρόγραμμα επιδότησης, με την αιτιολογία ότι τελείωσαν τα χρήματα.

Πρόκειται για τη δράση Super Fast Broadband (SFBB) που επιδοτούσε με 360 ευρώ κάθε σύνδεση (τέλη εγκατάστασης και μηναία τέλη για δύο χρόνια), δράση που υλοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, με υπουργό τον Νίκο Παππά. «Σας ενημερώνουμε ότι λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της Δράσης “Κουπόνι υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Superfast Broadband”, διακόπτεται η δυνατότητα έκδοσης κουπονιών» αναφέρεται από χθες στη σχετική ιστοσελίδα.

Δράση sfbb

Η διακοπή ήρθε αιφνιδιαστικά καθώς δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, μέσω του οποίου υλοποιούταν η σχετική δράση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το πρόγραμμα είχαν επωφεληθεί πάνω από 105.000 συνδρομητές, ενώ περίπου το 95% των συνδέσεων Fiber to the Home (FTTH) ειχαν πραγματοποιηθεί μέσω των voucher.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής φαίνεται να είχε ζητήσει παράταση του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς ωστόσο να επιτύχει κάτι. Πρόκειται για ισχυρό πλήγμα στο προφίλ του πολυδιαφημισμένου Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο, μιλώντας για το SFBB, δήλωνε ότι η κυβέρνηση αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά έργα που είχε στη διάθεσή της, σχεδίαζε έργα που θα επέτρεπαν να καλύψουν την απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL