Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Θεσσαλονίκη / Έρευνα για τον ξαφνικό θάνατο της 3χρονης στο Ιπποκράτειο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Έρευνα για τον ξαφνικό θάνατο της 3χρονης στο Ιπποκράτειο

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας του τρίχρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης διέταξε το υπουργείο Υγείας αφόρου έγινε γνωστό ότι οι γονείς της μικρής κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Το 3χρονο κοριτσάκι νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και κατέληξε σήμερα. Το πόρισμα από την νεκροψία - νεκροτομή θα ανακοινωθεί μετά από αρκετές ημέρες καθώς αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και κυτταρολογικών εξετάσεων.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε την Μεγάλη Τρίτη, με πρήξιμο στον αστράγαλο, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου και εισήχθη. Ωστόσο μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki». Μετά την επιδείνωση της υγείας του, το παιδί διακομίστηκε διασωληνωμένο το Σάββατο στο Ιπποκράτειο, όπου κατέληξε μετά από περίπου δυόμιση ώρες.

Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Σύμφωνα με την τεχνική σύμβουλο, που όρισε η οικογένεια του κοριτσιού, Κατερίνα Αποστολίδου, από την «διαδικασία της νεκροτομής δεν βρέθηκε ακόμη σαφής αιτία θανάτου. Περιμένουμε τη διερεύνηση να ολοκληρωθούν τα εργαστηριακά και αν μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου».

Όπως τόνισε «έχουμε κρατήσει ιστολογικά, κρατήθηκαν και βιολογικά υγρά ώστε να γίνει βιοχημικός και τοξικολογικός έλεγχος  Αυτό που διαπιστώθηκε νεκροτομικά ήταν εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονικό οίδημα. Αναμενόμενο βέβαια διότι πληροφορηθήκαμε από το νοσοκομείο ότι είχε ανεπάρκεια οργάνων, ήταν σε βαριά κατάσταση», προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν ιστολογικές και κυτταρολογικές εξετάσεις.

Το κοριτσάκι, σύμφωνα με την τεχνικό Σύμβουλο, δεν είχε κάποιο ιστορικό, ωστόσο όπως ανέφερε σε τυχαίο έλεγχο βρέθηκαν αντισώματα κορωνοϊού, που σημαίνει ότι η 3χρονη είχε νοσήσει χωρίς να παρουσιάσει συμπτώματα.  

Παράλληλα έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας του τρίχρονου κοριτσιού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης διέταξε το υπουργείο Υγείας, μετά από εντολή του υπουργού Θ. Πλεύρη.

«Το 2022 όταν ένα παιδάκι τριών ετών νοσηλεύεται σε ένα μεγάλο νοσοκομείο επί δέκα ημέρες και παραμένει αδιάγνωστο μόνο ανησυχία προκαλεί και τίποτε άλλο. Όλα αυτά θα διευρυνθούν», ανέφερε στο Thestival ο δικηγόρος του οικογένειας του τρίχρονου κοριτσιού, Νίκος Διαλυνάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Ιπποκρατείου, τα αιτία θανάτου του κοριτσιού ήταν ανακοπή καρδιάς. «Το κοριτσάκι προσήλθε διασωληνωμένο το Σάββατο ουσιαστικά σε εμάς παρέμεινε δύο ώρες. Η αιτία θανάτου αναφέρεται ανακοπή. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε να αναταχθεί κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό και τελικά κατέληξε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Iπποκρατείου, Γιώργος Δόντσιος

Σύμφωνα με τον ίδιο «παρέμεινε δύο ώρες στην Μονάδα Εντατικής του νοσοκομείου και μετά την ανακοπή έγιναν όλες οι προσπάθειες αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Το παιδάκι αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ιατροδικαστική υπηρεσία ώστε να μπορέσουν να εξαχθούν τα συμπεράσματα που πρέπει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL