Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Η παραίτηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η παραίτηση

Λογαριασμός της ΔΕΗ
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι τακτικές για την επίλυση των προβλημάτων έχουν απασχολήσει την ανθρωπότητα περισσότερο από την επίλυση του προβλήματος, που τις περισσότερες φορές επιλύεται με λιγότερη σκέψη, λιγότερο συναισθηματισμό και ακόμα λιγότερο δράμα.

Όπως τότε, για παράδειγμα, που έπρεπε να διαχειριστεί την άρνηση των παιδιών της γειτονιάς του να τον εντάξουν στην ποδοσφαιρική ομάδα, διότι ομολογουμένως δεν ήταν και ο καλύτερος παίχτης στη γειτονιά.

Αργότερα, μία άλλη άρνηση.

Εκείνη από τους συμμαθητές του στο σχολείο, που με δυσκολία αποδέχονταν ότι θα έπρεπε να βοηθούν κι εκείνον στα διαγωνίσματα χωρίς να προσμένουν μια βοήθεια από αυτόν σε αντάλλαγμα.

Το πρώτο πρόβλημα το είχε λύσει εύκολα· σχετικά. Με ένα πασχαλινό δώρο του νονού του. Μόλις εμφανίστηκε με την ολοκαίνουργια γυαλιστερή μπάλα στη γειτονιά, σχεδόν ακαριαία έλαβε την τιμητική θέση του τερματοφύλακα στα γκολπόστ της ομάδας.

Σε σχέση με το σχολείο δε, απλά διάβαζε λίγο περισσότερο και έτσι καλούσε για βοήθεια σπανιότερα.  Έτσι κατάλαβε πως το να μην γίνεται φόρτωμα στους τριγύρω του ήταν κι αυτό μια επιλογή.

Με την πάροδο των ετών, κατανόησε επίσης ότι υπάρχουν και ορισμένα προβλήματα που δεν μπορούσε να τα λύσει ο ίδιος ή, ακόμα συχνότερα, δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να λυθούν. Εκεί, είχε εφαρμόσει την τακτική του παρκαρίσματος, αντιγράφοντας έτσι τις πολιτικές ηγεσίες που όταν δεν έβρισκαν την αναγκαία συναίνεση, άφηναν το πρόβλημα άλυτο και επανέρχονταν όταν θα ήταν ώριμες οι συνθήκες.

Με αυτόν τον τρόπο επίλυσης είχε καταφέρει να μην επιλύσει μια σειρά από κεφαλαιώδη ζητήματα, όπως για παράδειγμα τη διαχείριση μιας κακής σχέσης, την αναζήτηση καλύτερης δουλειάς και, σε κάποιες περιπτώσεις, κάποιες αγορές που έφτανε το μάτι του αλλά όχι και το χέρι του να κάνει.

Λαμβάνοντας λοιπόν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, τον άνοιξε με μεγάλη ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση... δύο ημέρες μετά. Και αφού τον διάβασε προσεκτικά, αποφάσισε πως έπρεπε να τον παρκάρει.  Ήταν άλλωστε ένα από τα προβλήματα που δεν μπορούσε να λύσει. Αφενός δεν ήταν καλός στα μαθηματικά για να επεξεργαστεί τους μαθηματικούς τύπους της ρήτρας αναπροσαρμογής, αφετέρου διότι για να τον πληρώσει θα έπρεπε να είναι επιθετικός σε κάποια μεγάλη ομάδα και όχι ο τερματοφύλακας στην ομάδα της γειτονιάς.

Και το επίδομα καυσίμων το πάρκαρε επίσης και δεν έκανε αίτηση. Με τόση αύξηση στα καύσιμα, τα 10 ευρώ τον μήνα σκέφτηκε να μην τους τα στερήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL